TSK: 13 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak’ta yürütülen operasyonlarda 13 bölücü terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

TSK: 13 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi


Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yürütülen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 16 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı 
patlayıcı sayısı 498’dir.

Mardin / Yeşilli’de, içerisinde 3.000 kg. patlayıcı ile tuzaklanmış, patlatılmaya hazır bir araç, yapılan yol emniyet ve kontrolü esnasında ele geçirilmiştir.

Şırnak’da devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 27 şarjörü ve 808 fişeği, bir roketatar ve sekiz mühimmatı, bir 
Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir tabanca, dokuz el bombası, 155 Biksi makineli tüfek fişeği, altı gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirilmiş, 82 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Silopi’de devam eden operasyonda; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 100 kg amonyum nitrat, 30 lt mazot ve 200 m kablo ele geçirilmiş, iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. 

Şırnak / Uludere’de icra edilen operasyonda; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 10 fişeği ile bir el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir

Şırnak’da üç ve Batman’da bir olmak üzere, toplam dört bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Hakkari / Yüksekova’da devam eden operasyonda; bir av tüfeği, üç roketatar mühimmatı, 150 Biksi makineli tüfek fişeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 30 fişeği, bir gaz maskesi, iki hücum yeleği ve örgütsel döküman ele geçirilmiş, sekiz el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. 

Bitlis / Hizan’da icra edilen operasyonda; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü ve 120 fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 m kablo ve 60 kg amonyum nitrat ele geçirilmiştir. 

Bitlis / Mutki’de icra edilen arazi aramasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait bir Yaesu marka araç telsizi ele geçirilmiştir.

Gaziantep / Araban’da, bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen sekiz iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, evlerinde yapılan aramalarda bir av tüfeği ve örgütsel malzeme ele geçirilmiştir.”

(CİHAN)

<< Önceki Haber TSK: 13 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER