TSK: Cizre'nin tamamı kontrol altına alındı, operasyonlar devam ediyor


Genelkurmay Başkanlığı, 10 ve 11 Şubat tarihlerindeki önemli yurt içi olaylar hakkında internet sitesinden açıklamada bulundu.

Buna göre; Şırnak Cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alındı. Devam eden operasyonda; 16 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 8 ayrı binada toplam 24 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi ele geçirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 619 oldu.

Ayrıca 2 Bixi makineli tüfeği, 27 Kaleşnikof piyade tüfeği, 6 tabanca, 2 RPG-7 Roketatar, 9 roketatar mühimmatı, 18 el bombası, 113 Bixi makineli tüfeği fişeği, 3.016 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 63 tabanca fişeği, altı el yapımı patlayıcı, iki metre uzunluğunda mayın, 129 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört tabanca şarjörü, bir nişangâh aparatı, bir Kobra el telsizi, bir dürbün, bir fotoğraf makinesi, 21 hücum yeleği, bir dizüstü bilgisayar, yedi cep telefonu, bir sim kart, bir hafıza kartı, altı flash bellek, dört akü, 1.850 TL para ele geçirildi. Ayrıca altı adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak Silopi'de YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 189 oldu. Ayrıca 5 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır / Lice'de bir ev ve araçta yapılan aramada; iki adet ruhsatsız av tüfeği, 15 adet av tüfeği fişeği ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Hakkâri Çukurca bölgesinde yapılan hava harekâtında 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Van Gevaş'da 5 ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı av tüfeği, iki kuru sıkı tabanca, 11 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 166 av tüfeği fişeği, 34 tabanca fişeği, 42 kuru sıkı tabanca fişeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir tabanca şarjörü ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca "bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" bir iş birlikçi şahıs yakalandı.

Sivas Koyulhisar'da "bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kasten adam öldürmek" suçundan bir iş birlikçi şahıs yakalandı.

Gaziantep Karkamış'da, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen toplam 14 şahıs (dörtü çocuk) yakalandı.

Gaziantep merkezde YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Kilis Elbeyli'de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen toplam 10 şahıs (beşi çocuk) yakalandı.

Gaziantep Oğuzeli'nde, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen bir şahıs yakalandı.

Şanlıurfa Birecik'te Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan "bölücü terör örgütünün sözde insani yardım faaliyetlerinde görev aldığı tespit edilen" bir iş birlikçi yakalanarak gözaltına alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK: Cizre'nin tamamı kontrol altına alındı, operasyonlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER