TSK'nın teröristlerle mücadelesi sürüyor


Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda, dört teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Bölgede yapılan aramada bir Biksi makineli tüfeği ve 250 adet Biksi makineli tüfeği fişeği, üç Kalaşnikof piyade tüfeği, iki el bombası, bir telsiz ve bir adet uyku tulumu bulunduğu açıklandı.

TSK'nın internet sitesinden yapılan 3 Kasım'daki önemli olaylara ilişkin açıklamaya göre; Hakkari Çukurca'da kaçan iki terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin Nusaybin'de 10, Kars Digor'da üç olmak üzere toplam 13 işbirlikçi, icra edilen operasyonlarda bölücü terör örgütüne 'yardım ve yataklık yapmak' suçundan gözaltına alındı.

Kars Sarıkamış'ta icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan sığınakta; iki büyük tüp ve üç plastik bidon içerisinde yerleştirilmiş, patlamaya hazır vaziyette toplam 150 kg el yapımı patlayıcı, altı adet elektrikli fünye, dört top kablo (400 m), bir adet akü, beş adet büyük pil, bir çift araç plakası, muhtelif cins ve miktarda gıda, yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi.

Şırnak merkezde bir, Batman Sason'da bir, Hakkâri Şemdinli'de bir olmak üzere toplam üç adet el yapımı patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak imha edildi.

Dağlıca ve Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen terörist mevzii, mağara, sığınak ve barınma alanlarına yönelik olarak icra edilen hava harekatı sonucunda toplam 16 hedef imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK'nın teröristlerle mücadelesi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER