TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu

TSK'nın yeni komuta kademesi şekillendi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise Salih Zeki Çolak getirildi.

TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu

Yüksek Askeri Şura çalışmaları tamamlandı. Şuranın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin yeni komuta kademesi de belli oldu. Edinilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Necdet Özel'in yerine Orgeneral Hulusi Akar getirildi.

Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak Kara Kuvvetleri Komutanı oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk Yüksek Askeri Şura üyesi yapılarak yerine Orgeneral Abidin Ünal getirildi.

Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay'ın yerine ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi atandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'nun ise görev süresi uzatıldı.

Kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdopan'ın onayının ardından açıklanacak.

 HULUSİ AKAR KİMDİR?

Orgeneral Hulusi AKAR 1972 yılında Kara Harp Okulundan ve 1973 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.

1973-1980 yıllarında çeşitli birliklerde ve Kara Harp Okulunda Takım Bölük Komutanlığı ve Bilgi İşlem Subaylığı görevlerinde bulunmuştur.

1982 yılında Kara Harp Akademisinden, 1985 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 1987 yılında Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetler Kurmay Kolejinden mezun olmuştur.

Genelkurmay Başkanlığı da dâhil olmak üzere çeşitli karargâh ve birliklerde Harekât ve Eğitim Kısım Amirliği, İcra Subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerini icra etmiştir. Ayrıca, Kara Harp Akademisinde Öğretim Elemanlığı ve 1990-1993 yılları arasında Napoli / İtalya’daki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı Karargâhında İstihbarat Subaylığı görevlerinde bulunmuştur. Orgeneral AKAR, 1993-1994 yıllarında K.K.K Özel Kalem ve Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlükleri, 1994-1997 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yerine getirmiş, 1997-1998 yıllarında Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı görevinde bulunmuştur.

1998 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiş ve bu rütbede 1998-2000 yılları arasında Tunceli/Hozat’ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, 2000-2002 yılları arasında Napoli / İtalya’daki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı Karargâhı Plan ve Prensipler Başkanlığı görevlerini yürütmüş, 2002 tarihinde Tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesiyle; 2002-2005 yılları arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı, 2005-2007 yılları arasında Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yapmış ve 2007 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesiyle; 2007-2009 yılları arasında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında 3’üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir.

2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II nci Başkanlığı görevini yürütmüş olan Orgeneral AKAR, 03 Ağustos 2013 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştır.

Genelkurmay Başkanlığınca İç Güvenlik Harekâtındaki başarılarından dolayı Üstün Cesaret ve Feragat Madalyasıyla ödüllendirilmiş olan Orgeneral AKAR, ayrıca TSK Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Şeref Madalyasıyla ile taltif edilmiştir. Orgeneral AKAR aynı zamanda Bosna-Hersek’te SFOR harekâtındaki görevinden dolayı ABD Liyakat Madalyası ve Kore Cumhuriyeti Milli Güvenlik Liyakat Madalyası sahibidir.

Orgeneral Hulusi AKAR, Bayan Şule AKAR ile evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.
<< Önceki Haber TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER