TŞOF: 65 yaş üzeri vatandaşların yolculuk bedellerini bakanlık karşılasın

TŞOF: 65 yaş üzeri vatandaşların yolculuk bedellerini bakanlık karşılasın

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Özel Halk Otobüslerinden ücretsiz yararlanan '65 yaş üzeri' vatandaşlardan yolculuk bedellerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanması talep etti. Ayrıca 65 yaş yolcularla ilgili makul bir aylık gelir desteği ödenmemesi halinde TŞOF, taşımacı esnafın hak sahibi yolcuları taşımama kararını alacaklarını belirtti.

Fevzi Apaydın, Özel Halk Otobüsü taşımacılarının; yasal zorunluluk gereği ücretsiz yolcu taşımadaki mağduriyeti hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Apaydın, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen oda başkanlarının sorunlarını dinledi. Apaydın, ardından konuyla ilgi basın bildirgesini kamuoyuyla paylaştı.

Özel Halk Otobüslerinden ücretsiz yararlanmakta olan kamuoyunda '65 Yaş" olarak bilinen vatandaşlardan yolculuk bedellerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanması talep edilen basın bildirgesinde şu ifadelere yer verildi: " 'Bir kamu hizmeti olan Kent İçi Yolcu Taşımacılık' sektöründe faaliyet gösteren Özek Halk Otobüsü işletmecileri olarak amacımız vatandaşlarımıza en üstü seviyede kaliteli hizmet sunmaktır. Sürdürülebilir bir faaliyet için sürdürülebilir bir gelir olmazsa olmazdır. Devletimizden kamunun görevini yapıyor olmamız sebebiyle KDV muafiyeti, yakıt indirimi ve benzer yatırım ve işletme teşvik ve destekleri beklerken, ücretsiz taşımak zorunda bırakıldığımız yolculuk bedellerinin makul seviyede karşılanmasını beklemekteyiz. Aksi halde sektörümüzde iflaslar, kalitenin düşmesi, toplum kesimleri arasında istenmeyen hadiselerin meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Ücretsiz yolcularla ilgili makul bir aylık gelir desteği ödenmemesi halinde temsil edilen taşımacı esnafın daha fazla kontrolü mümkün olamayacak ve taşımacı esnaf, hak sahibi yolcuları taşımama seçeneğine zorlanacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber TŞOF: 65 yaş üzeri vatandaşların yolculuk bedellerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER