TŞOF Başkanı Apaydın: Karne sevinci üzüntüye dönüşmesin

TŞOF Başkanı Apaydın: Karne sevinci üzüntüye dönüşmesin

Karnelerin alınmasıyla 17 milyon 559 bin 989 öğrenci ile birlikte 896 bin öğretmen için uzun yaz tatilinin başladığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Güzel başlayan tatilinizi güzel geçirin. Trafik kurallarına uyarak dikkatli bir biçimde aracımızı sevk ve idare edelim. Yola çıkmadan güzergâh hakkında bilgi alalım ki karne sevinci üzüntüye dönüşmesin" dedi.

"YOLA YORGUN, UYKUSUZ, ALKOLLÜ ÇIKMAYIN"

Okulların tatile girmesiyle 17,5 milyon öğrenci, 896 bin öğretmen ve LYS sınavlarının bitmesiyle 1 milyon 369 bin 147 gencin de yazlıklarına ve memleketlerine gitmek için tatil telaşıyla aynı anda yola çıkmasının, karayollarında aşırı yoğunluğa yol açtığını belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Tatilin başlamasıyla beraber maalesef kazalarda da büyük artış görüyoruz. Normal zamanda ülkemizde trafik kazalarında günlük ortalama 10 vatandaşımız hayatını kaybederken, bu rakam yaz tatilinin başladığı günlerde 24, kimi gün 34'e kadar çıkıyor. 2014 yılında 3 bin 524 vatandaşımızı okaza yerinde kaybettik. Haziran ayında ortalama günlük 10,8, Temmuz ayında günde ortalama 14,5, Ağustos ayında ortalama günlük 14 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmiş. Bu kadar kişinin ölmesi ve ölümlü kaza meydana gelmesi çok üzücü. Bugünlerde tüm sürücüleri ülkemizi etkisi altına alan şiddetli yağışlar konusunda uyarıyorum. Yola çıkmadan yol durumunu öğrenin. Asla yorgun, uykusuz ve alkollü olarak yola çıkmayın. Aracınızı hız kurallarına uyarak, 2 saatte bir dinlenerek ve emniyet kemerinizi takarak kullanın" diye konuştu.

"YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA VE İŞARETLERİNE DİKKAT EDİN"

Karayollarında yaz aylarıyla birlikte başlayan yol yapım çalışmalarına da dikkat çeken Apaydın, "Bilhassa yabancı olduğunuz yollarda giderken yeni dökülmüş mıcır, ani şerit değiştirmeleri, tek şeride düşen daralan yollar kazalara davetiye çıkarmaktadır. Geceleri kaza tehlikesinin bir kat daha arttığını unutmayalım. Aracımızı kullanırken yol işaretlemelerine ve işaretçilerine dikkat etmeli, yol yapımı olan yerlerde süratimizi düşürmeliyiz. Eğer yola çıkmadan Karayolları Genel Müdürlüğü danışma merkezinden yol durumunu öğrenirsek daha tedbirli oluruz" diye söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber TŞOF Başkanı Apaydın: Karne sevinci üzüntüye dönüşmesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER