Tsunamide ölenler dualarla anıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 27 2015
Paylaş
X Post
Endonezyalılar bugün tsunami felaketinin 11. yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri düzenledi ve ölenler için dua etti.

Hint Okyanusu'na kıyısı olan tüm yerleşim birimlerini vuran tsunaminin 10 metrelik dalgalarının ulaştığı Açe eyaleti ise afetten en çok etkilenen bölge olmuştu. Felakette resmi rakamlara göre 230 bin kişinin ölmüştü. 170 bin kaybı ise Açe vermişti.
Açe Valiliği'nin düzenlediği anma etkinliğinde dualar ve ilahiler okundu, tsunami anıtına çiçek yaprakları atıldı. Yakınlarının mezarlarına gidip Kur'an-ı Kerim ve dualar okuyan Açeliler gözyaşlarına hakim olamadı.
26 Aralık günü Hint Okyanusu'nun dibinde 9.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve 8-9 dakika sürmüştü. Deprem dolayısı ile kırılan fay hattı denizde tsunamiye sebep olmuştu.
Tsunamide 1,7 milyon insan evsiz kaldı. On binlerce ev ve bina kullanılamaz hale geldi. Sağ kalmayı başaranlar ise yaşadıkları travmayı üstlerinden atamadılar.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB güvenli iltica listesini açıkladı: Türkiye var mı?2.Gazze'de İsrail vahşeti: Askerlerin 15 yardım çalışanını infaz ettiği ortaya çıktı3.‘Mutlak butlan’ davası ertelendi. CHP'liler tepkili!4.9 yaşındaki öğrencilere müfettiş sorgusu iddiası: Ailelerden suç duyurusu hazırlığı5.Altında yükseliş trendi
6.IMF’den Erdogan'a seçim planı bozan faiz uyarısı: “Sıkı duruş korunmalı”7.Uzmandan Van için kritik deprem uyarısı: “250 kilometrelik hat birlikte kırılabilir”8.Eylem Tok ve Bülent Cihantimur'a 10 yıl hapis talebi9.Alican Uludağ ile ilgili gelişme: Sevk edildi10.İran operasyonuna geri sayım mı? Dev ABD uçak gemisi Akdeniz'de

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












