TTB’den grip aşısı uyarısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 1 2021
Türk Tabipler Birliği (TTB) risk grubundakilerin grip aşısına erişiminde sıkıntılar yaşandığını açıkladı. TTB'nin açıklamasında, aşılamanın belirli bir plan program içinde ve ciddiyetle yürütülmesi gerektiği belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yayımladığı rapor ve bilim insanlarının yaptığı açıklamalara göre bu yıl oldukça etkili bir grip salgını beklenmesine karşın, öncelikli aşılanmaları gereken risk grubundaki 65 yaş üstü kişiler, çocuklar ve kronik hastalığı olanların aşıya erişimde sorun yaşandığı belirtildi.
TTB’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yöneticilerin aşıya erişimin önündeki engelleri kaldırması istendi.
“AŞILAMA CİDDİYETLE YÜRÜTÜLMELİ”
TTB paylaşımında şöyle denildi:
* Yönetmeme halinin, öngörüsüzlüğün ve önlemsizliğin son örneğini grip aşılarına erişim sorununda yaşıyoruz.
* Risk grubunda olanlar öncelikli olmak üzere, aşıya erişimin önündeki tüm engeller kaldırılmalı; aşılama belirli bir plan-program dahilinde ve ciddiyetle yürütülmelidir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


