TTB’den Sağlık Bakanlığı’na çağrı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 26 2021
Paylaş
X Post
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği’nde görev yapan asistan hekim Dr. Rümeysa Berin Şen’in nöbet çıkışı geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmesi üzerine, asistan hekimlerin çalışma koşulları ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na bir kez daha yazı yazdı. TTB, hızla düzenlemeler yapılarak hekimlerin çalışma ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.
Genel olarak hekimlerin, özel olarak ise asistan hekimlerin çalışma koşullarının hukuka uygun şekilde düzenlenmediğinin belirtildiği yazıda, mevzuatın bir sınırlama getirmemesinin keyfiliğe varan uygulamalara yol açtığına dikkat çekildi.
Uzun çalışma sürelerinin hem hekim hem de sağlık hizmeti alanlar için olumsuz etkiler yaratacağının vurgulandığı yazıda, “Tıpta uzmanlık öğrencilerinin çalışma şartlarına yönelik sorunlara dair düzenlemelere etkili düzenlemelere yer verilmemesi, ne yazık ki bir meslektaşımızın kaybı ile sonuçlanmıştır” denildi.
“HIZLA DÜZENLEME YAPILMALI”
TTB yazısında devamla şu ifadeler kullanıldı:
* Bu vahim olayın ardından bir kez daha asistan hekimlerin çalışma koşullarına yönelik bakanlığınızın bir planlaması olup olmadığı konusunda tarafımıza bilgi verilmesini talep eder, bu konuda Türk Tabipleri Birliği'nin görüşleri de alınmak suretiyle hızla düzenlemeler yapılarak hekimlerin çalışma ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini hatırlatırız.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Güneş’te art arda 2 devasa patlama: NASA’dan korkutan uyarı2.Güney Kafkasya'nın jeopolitik dengelerini değiştirecek stratejik bir adım: “Ortak silah üretimi yapabiliriz”3.Embrace Relief'ten Kurban Kampanyası4.Hayatımızın mimarı şikayet mi şükür mü?5.Trump'ın saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Yetkilileri vurmak istedim
6.Trump’a saldırı girişiminde güvenlik zafiyeti: Saldırgan salona böyle sızmış7.Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği'ne saldıran hakkında bildiklerimiz: Cole Tomas Allen kimdir?8.İran: Hiçbir koşulda Hürmüz Boğazı’nı önceki haline döndürmeyeceğiz9.Türkiye 'Sefalet Endeksi'nde 3. sırada10.'İç cephe sarsıntısı yaşanıyor, parti içinde klikler savaşı var'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER











