TÜBİTAK'ta Akdeniz Bölge Şampiyonu Burç Okulları oldu

TÜBİTAK'ta Akdeniz Bölge Şampiyonu Burç Okulları oldu

Adana Özel Burç Okulları, 23. Ulusal TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve 20. Ulusal TÜBİTAK Ortaokulu Matematik Olimpiyatları Bölge Yarışması'nda ödülleri topladı.

16 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 23. Ulusal TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve 20. Ulusal TÜBİTAK Ortaokulu Matematik Olimpiyatları Bölge Yarışmaları sonuçları açıklandı. Adana Özel Burç Okulları öğrencileri, Akdeniz Bölgesi'nde matematik dalında derecelerin tamamını, fizikte ise bölge birinciliğini kazandı.

Matematikte Burç Vural Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi M. Efe Aloğlu, bölge 1.'si, Burç Vural Lisesi öğrencisi M. Yiğit Sarı bölge 2.'si, A. Nahid Ceylan da bölge 3.'sü olurken, fizikte ise Burç Vural Lisesi öğrencisi M. Faruk Kılınçlı bölge 1.si olma başarısını gösterdi.

Bu yıl Matematik Dalı'nda TÜBİTAK Yaz Kampı'na M. Enes Kangöz'ü gönderen Özel Burç Okulları, bu derecelerle başarısını bir kez daha gösterdi. Dereceye giren öğrenciler elde etmiş oldukları öğretmenlerine ve okullarına borçlu olduklarını belirten Kangöz, "Belki de öğretmenlerimizin bu kadar ilgi ve alakası olmasaydı biz bugün böyle bir ödül alamayacaktık. Çoğu kez öğretmenlerimiz kendilerinden çok bize zaman ayırdılar, bizim derslerimizle ilgilendiler. Bu nedenle onlara ne kadar teşekkür etsek az." diye konuştu.

Özel Burç Okulları Olimpiyat Genel Koordinatörü Emrah Türkmen ise öğrencilerini tebrik ederek, hepsi ile ayrı ayrı gurur duyduğunu söyledi. Türkmen, "Öğrencilerimiz çok çalışarak ve inanarak böyle bir başarıya imza attılar. Özel Burç Okulları olarak bilime ve bilim insanına büyük önem veriyoruz. Çünkü ülkeler bilime ve bilim insanına değer verdiği sürece, sahip oldukları bayrakları dalgalandıracaktır. Biz okul olarak, şanlı Türk bayrağımızı dünya platformunda dalgalandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri de öğrencilerini, elde etmiş oldukları başarılardan dolayı tebrik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirdiklerini söyledi. Bilim ve bilim insanına büyük önem verdiklerini kaydeden Sözeri, "Yakın gelecekte dünya çapında önemli bilimsel çalışmalara imza atacak, insanların hayatını kolaylaştıracak ve tüm insanlar için faydalı olacak çalışmalar yapacak bilim insanları yetiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizi en iyi ve en donanımlı şekilde yetiştirmekteyiz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber TÜBİTAK'ta Akdeniz Bölge Şampiyonu Burç Okulları oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER