Tugay ve jandarma önünde beton bloklu önlem

BOLU’da, darbe girişimi sırasında 2’inci Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı’ndan askeri araçların çıkışını engellemek için konulan iş makineleri ve kamyonlar kaldırılırken yerine beton bloklar yerleştirildi.

Tugay  ve jandarma önünde beton bloklu önlem

15 Temmuz akşamı darbe girişiminin başlamasıyla birlikte D-100 Karayolu’nun Kuruçay mevkiinde yan yana bulunan Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı’nın çevresindeki tüm yollar, belediye araçlarıyla kurulan barikatlarla kapatıldı. Askeri birliklerin çıkışlarını önlemek amacıyla alınan tedbir kapsamında D-100  Karayolu çift yönlü kapatıldı, tugay ve jandarmanın girişine araçlarla barikat kuruldu.



BETON BLOKLAR KONULDU

Ardından Bolu Valiliği, jandarma ve tugay çevresindeki tedbirlerin OHAL kapsamında sürdürülmesine karar verdi. Bu kapsamda 22 Temmuz’dan itibaren D-100 Karayolu’nun Ankara yönü ulaşıma açıldı. Tugay ve jandarmanın önünden geçen İstanbul yönü ise hala ulaşıma kapalı. İstanbul yönünde yol boyunca belediye araçları kaldırılırken yerine belediye tarafından beton bloklar ve diğer alt yapı malzemeleri yerleştirildi. Valiliğin OHAL kararı kapsamında Tugay Kavşağı ile İl Jandarma Komutanlığı lojmanları önündeki kavşakta ise polis kontrol noktaları oluşturuldu.
<< Önceki Haber Tugay ve jandarma önünde beton bloklu önlem Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER