Tuğçe'nin davasında zanlı Sanel M. suçunu kabul etti


Almanya'da tacize uğrayan iki genç kıza yardım etmek isterken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ın ölümüyle ilgili dava Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde başladı. Tuğçe'nin ölümüne sebep olan 18 yaşındaki Sanel M., Tuğçe'ye tokat attığını kabul ederek yaptıklarından dolayı sonsuz pişmanlık duyduğunu söyledi.

Darmstadt Eyalet 10. Ceza Hukuk Dairesi Gençlik Mahkemesi'ndeki duruşmada zanlı Sanel M, "Sonunun böyle olacağını tahmin edemedim. Çok üzgünüm. Aileye böyle bir acı yaşattığım için de çok üzgünüm." diye konuştu.

Tuğçe Albayrak'ın 25 yaşındaki abisi Doğuş Albayrak, kardeşinin ölümünün tüm aileyi derinden sarstığını belirtti. Aile olarak çok zorlandıklarını ve yaşanan olayların hayatlarının en kara günleri olduğunu ifade eden Albayrak "Halen acı hissediyoruz. Psikolojik olarak bu durumla baş etmek için uğraş veriyoruz. Annem ve babam çalışamıyor. Hatta annem evden dahi çıkamıyor." şeklinde konuştu.

Haziran ayı sonuna kadar sürmesi beklenen davada bilirkişi ve adli tıp uzmanı da dahil yaklaşık 60 tanığın dinlenmesi bekleniyor.

Öte yandan, mahkeme binasının karşısında Tuğçe Albayrak'ın yaklaşık 50 arkadaşı, olayı protesto için sessiz eylem düzenledi.

Tuğçe Albayrak beş ay önce gittiği bir McDonalds restoranında iki genç kızı Sanel M.'nin tacizinden kurtarmıştı. Albayrak'ın bu hareketine sinirlenen tacizci genç restorandan ayrılmış, ancak otoparkta bekleyerek Albayrak'ı darp etmişti. Darbe sonrası Albayrak kafasıyla yere çarparak komaya düşmüş, iki hafta sonra ise genç kız hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Tuğçe'nin davasında zanlı Sanel M. suçunu kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER