TÜİK devrede: Enflasyon rakamları beklentilerin altında geldi
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 4 2020
TÜİK verilerine göre, enflasyon temmuz ayında yüzde 0.58 artarken, yıllık bazda yüzde 11.76 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11.51, yurt içi üretici fiyatları yüzde 6.81 arttı.
Yıllık enflasyon Temmuz ayında %11,76 oldu. Enflasyon Haziran ayında %12,62 seviyesindeydi.
Reuters anketinde beklenti enflasyonun %12 olarak gerçekleşeceği yönündeydi. Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon hedefi yüzde 8,9 seviyesinde bulunuyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, aylık bazda fiyatı en çok artan ana harcama grupları yüzde 2,44 ile ulaştırma ve %2,38'le ev eşyası oldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







