TÜİK'e göre Türkiye 3. çeyrekte %6,7 büyüdü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 30 2020
Paylaş
X Post
TÜİK'e göre Türkiye ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6.7 büyüdü.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.7 arttı.
Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH tahmini, bu yılın üçüncü 3 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22.6 artarak 1 trilyon 419 milyar 483 milyon lira olarak gerçekleşti.
GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi olarak finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 41.1, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 15, sanayi yüzde 8, inşaat yüzde 6.4, tarım yüzde 6.2, diğer hizmetler faaliyetleri yüzde 6, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,8, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 2.4 ile hizmetler yüzde 0.8 arttı. Mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri ise yüzde 4.5 azaldı.
Ekonomistler, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 3. çeyrekte yüzde 5 büyümesini öngörmüştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Soruşturma Açılarak mı Verildi?2.Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç Duyurusu Neyi Amaçlıyor?3.Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikası Saldırısında Rusya’yı Suçladı!4.Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinin Mal Varlıklarına Dondurma Talebi!5."3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": İmamoğlu Savunmasında Fon Vurgununu Eleştirdi
6.MHP Lideri Bahçeli İlk Kez Konuştu: "Küçük Yatırımcı Korunmalı, Siyasette Arınma Sağlanmalı"7.Zincirle bağlanan eller!8.Borsada Rekor Manipülasyon Skandalı: Cengiz Avcı Hakkında Kırmızı Alarm!9.Fon Skandalında Dubai İzi: Melis Sütşurup Sandal Hakkında Kırmızı Alarm!10.Borsa Vurgununda 200 Milyon Euroluk Sır: Zeynel Emre ‘Çantacı’ Denilen İsmi Açıkladı!

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ABDULLAH AYMAZ

ÇOK OKUNAN HABERLER

'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Sor...

Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç ...

Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikas...

Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan...

"3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": ...







