Rusya'dan tehdit gibi açıklama
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 1 2020
Şam yönetiminin Suriye'nin kuzeybatısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kontrolündeki İdlib’de hava sahasını kapatmasının akabinde Rusya Savunma Bakanlığı tehditkâr bir açıklama yaptı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeybatısında İdlib’de hava sahasını kapatıldığına işaret ederek, bu bölgede Türkiye'ye ait taarruz uçaklarının güvenliğini garanti edemeyeceklerini bildirdi.
Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, “Suriye hükümeti, İdlib bölgesi üzerindeki hava sahasındaki durumun aniden kötüleşmesi bağlamında, bu hava sahasının kapatıldığını duyurmak zorunda kaldı.” dedi.
"GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU DEĞİLİZ"
Juravlyov, “Bu şartlarda Rusya’nın Suriye’deki ordu grubu komutanlığı, Türkiye'ye ait savaş uçaklarının Suriye semalarındaki uçuşlarının güvenliğini garanti edemez.” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


