O görüntü Türkiye'nin içini sızlattı

Hatay'da çekildiği iddia edilen görüntüler, sosyal medyada tepkiye neden oldu. Hatay Valiliği, M.T ve V.Z. isimli iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Suriyeli çocuğu pide için böyle dövdüler

Görüntülerde, bir marketin önündeki dolaptan pide alan çocukları yakalayan iki kişinin, çocukları feci şekilde dövdüğü görülüyor.

Sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepki çeken olay, kamera kayıtlarına göre 1 Nisan 2016 günü sabaha karşı oldu. Görüntüde, 2 çocuğun bir marketin önündeki dolaptan pide aldığı sırada, 2 kişinin ellerinde sopalarla çocuklara doğru koştuğu görülüyor. Çocukları feci şekilde döven 2 kişi, ambulansın gelmesine kadar bekliyor. Görüntülerin Hatay'da çekildiği, pide alan çocukların ise Suriyeli oldukları belirtildi.


ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Hatay Valiliği, pide çalarken yakaladıkları Suriyeli çocukları sopa ile döven M.T ve V.Z. isimli iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Resmi internet sitesinde yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği, Suriyeli iki çocuğun ekmek çaldıkları iddiasıyla iş yeri sahipleri tarafından darp edilmesine ilişkin görüntülerle ilgili olarak yapılan inceleme sonucu iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Söz konusu olayın 01 Nisan 2016 Cuma günü saat 05.30 sıralarında merkez Antakya İlçesi Kanatlı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin önünde meydana geldiğinin anlatıldığı açıklamada, "İlimizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriye uyruklu F.A. (16) ve M.B.(16) olay günü bahse konu iş yerinden izinsiz ekmek aldıkları esnada iş yeri sahibi M.T. ve yanında çalışan V.Z. tarafından darp edilmişlerdir. Olay yerine intikal eden polis ve 112 Acil ekipleri tarafından çocuklar hastaneye sevk edilmiş, Antakya Devlet Hastanesi’nde ayaktan tedavileri yapılarak aynı gün taburcu edilmişlerdir. Çocukları darp eden iki şahıs gözaltına alınmış olup, şahıslar hakkında 'Kasten Yaralama' suçundan başlatılan adli süreç devam etmektedir" denildi.

<< Önceki Haber O görüntü Türkiye'nin içini sızlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER