Tuna: Suriyeliler şehirde düzensizliğe yol açtı


Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Suriyelilerin gelmesinin şehirde düzensizliğe yol açtığını belirtti. Tuna, bu düzensizliğin ise ancak topyekün bir planlama ile çözülebileceğini kaydetti.

Tuna, Mersin Muhtarlar Derneği üyeleri ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelerek sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ın da hazır bulunduğu toplantıda muhtarlar genel olarak, Enerji-Sa, trafik yoğunluğu ve resmi kurumlarla ilişkilerde yaşanan sıkıntılardan dert yandı.
Tuna, burada yaptığı açıklamada sorunlara çözüm ararken, sadece bir bölgeyi değil kentin tamamını ele aldıklarını ifade etti. Tuna, şöyle konuştu: "Muhtarlarla sürekli görüşme halindeyiz. Hem bölgenin hem de kentin sorunları için bir aradayız. Biz sorunlarını çözerken Toroslar'ın, Akdeniz'in ya da Mezitli'nin sorunu diye bakmıyoruz. Bir bütün halinde ele almaya çalışıyoruz. Mersin için ne yapabiliriz, sorunları kardeşlik içerisinde nasıl çözebiliriz diye sık sık bu toplantıları yapıyoruz. Buradan çıkacak sonuçlara göre de çözümler üretmeye çalışıyoruz."

Özellikle Suriyelilerin gelişinin şehirde düzensizliğe yol açtığını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti: "Bu ancak, topyekün bir planlama ve düzenleme ile çözülebilir. Bu özel durumdan yola çıktığımızda bizim bölgemizde yaşanan problemin, aslında tüm kentin problemi olduğunu görüyoruz."

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, zaman zaman çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek, mahallerinde yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek, "Mahallemizde her partiden insan var. Hiçbir partinin ön ve ya arka bahçesi değiliz. Her partiye eşit yakınlıktayız. Burası Mersin. Bu kente kim hizmet ediyorsa yanındayız. Gördüğümüz yanlışı söyleriz. Gördüğümüz doğruları ise tebrik ederiz. Bölünmenin kimseye faydası olmadığı gibi böldürene de faydası yok." diye konuştu.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise "Yerel demokrasinin ilk ve en önemli ayağı muhtarlarla Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna'yı cemiyetimizde ağırlamak bize onur veriyor. Biz gazeteciler toplumun tüm kesimlerini kamuoyuna duyurarak çözüm üretme yolunda girişimlerde de bulunacağız. Zaten cemiyet binamızı düzenlerken de bu ihtiyaca cevap verecek şekilde dizayn edilmesi konusunda hassas davrandık." şeklinde konuştu.

Muhtarların farklı dernekler adı altında bir araya gelmesinin doğru olmadığına değinen Ünal şunları söyledi: "Sizlerle birlikte üreterek kentin ve ülkenin sorunlarının üzerinden gelmek için çaba sarf edeceğiz. Ne varsa barışta var. Barışla büyüyeceğiz. Bu bölünme oyununu bozmalıyız. Sizlere mahallelerinizde barışı ve kardeşliği korumada büyük görevler düşüyor. Bizler de sizlerin sorunlarını kamuoyu ile buluşturma görevini üstleniyoruz. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz." CİHAN
<< Önceki Haber Tuna: Suriyeliler şehirde düzensizliğe yol açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER