Tunç Soyer o değişikliği mahkemeye taşıdı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 3 2022
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından mahkemeye taşındığı belirtildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğini yargıya taşıdı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasına ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Madencilik Yönetmeliği'nin 115’inci maddesine eklenen fıkrayla, zeytinlik alanlarında madencilik faaliyetine izin verilmesi, zeytinliklerin taşınması, taşınan ve yok edilen zeytinlik alanı kadar alanın zeytinlik olarak tesis edilmesi hükmü getirildi.
Karar tepki çekerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir'in yönetmeliği yargıya taşıdığını açıkladı. Soyer, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Zeytin ağaçlarımızı maden ocaklarına kurban etmek isteyenler, zeytinyağımızın ülkemize yetmeyeceğini düşünmüş olacak ki ihracatını kısıtladı. Yürütmeyi durdurma talebiyle yönetmeliğin iptali davasını açtık. Zeytinliklerimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, zeytinliklerin madencilik faaliyetine açılmasına ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Madencilik Yönetmeliği'nin 115’inci maddesine eklenen fıkrayla, zeytinlik alanlarında madencilik faaliyetine izin verilmesi, zeytinliklerin taşınması, taşınan ve yok edilen zeytinlik alanı kadar alanın zeytinlik olarak tesis edilmesi hükmü getirildi.
BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇTI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


