Tunceli-Ovacık karayolunda 600 kilo bomba imha edildi


Tunceli merkez Munzur Vadisi içerisinde bulunan Bali Deresi ve Laç Deresi bölgesinde PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında karayoluna tuzaklanan iki ayrı noktada toplam 600 kiloluk bomba etkisiz hale getirildi.

Tunceli merkez Munzur Vadisi içerisinde bulunan Bali Deresi ve Laç Deresi yakınlarında, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Jandarma Özel Harekat timlerinin yanı sıra dedektör köpeklerin de katıldığı operasyonda karayolu boyunca mayın arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Tunceli Ovacık karayolunun Bali Deresi bölgesi yakınlarında yürütülen operasyonda, karayolunun iki ayrı noktasına yerleştirilmiş yaklaşık 600 kilogram patlayıcı tespit edildi. Bomba imha çalışmaları için Tunceli Ovacık karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.

Öte yandan operasyona kobra tipi helikopterler de güvenliği sağlamak amacıyla havadan destek verdi. 600 kiloluk menfeze yerleştirilen bomba imha edildikten sonra yolda oluşan hasar, Karayolları ekipleri tarafından onarıma alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tunceli-Ovacık karayolunda 600 kilo bomba imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER