Zamanın durduğu 'o' an

Tunceli Şehit Nahip Bulut Polis Amirliği'ne yapılan saldırı sonrasında şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale için Elazığ’da resmi tören düzenlendi.

Zamanın durduğu 'o' an

Düzenlenen törenin ardından şehit polis memurunun naaşı toprağa verilmek üzere Adana’ya gönderildi. Törene şehidin eşi bir aylık bebeği ile katıldı.




BİR AYLIK BEBEĞİNİ GÖREMEDİ
Tunceli’de dün PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale için Elazığ’da tören düzenlendi. Düzenlenen törene şehit polisin babası Beşir Kale, annesi Makbule Kale ile eşi Belgin Kale kucağında babasının göremediği bir aylık Yusuf Nihat bebek ile birlikte Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, askeri personel, milletvekilleri, kurum amirleri katıldı.



'YİĞİDİN OĞLU AĞLAMAZ'
Şehidin hemşire olan eşi Belgin Kale kucağında bir aylık bebeği ile törene katıldı. Şehidin ailesi ve yakınları tören sırasında gözyaşlarını tutamazken şehit polisin naaşı cenaze aracına alınırken şehidin eşi bebeği için “Yiğidin oğlu ağlamaz.” dedi. Şehit polisin emekli polis olan babası Beşir Kale, “Bu hainlere fırsat vermeyin.” dedi.



Törende bir konuşma yapan Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, ”Yapılan bu kalleşçe saldırıyı her şeyden önce insan olarak sindirebilmek mümkün değil. Teröre ve onlara destek verenlerin lanet üzerinde olsun. Siz hainler, dağlarda sürünecek ve gebereceksiniz. İnsanlık dışı alçakça saldırıları düzenleyenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. 30 yıldan fazla bir süredir bu ülkeye ihanet eden terör örgütünün siyasi koluna da bir çift sözüm var. Sizin bu şehit ailesine acaba, söyleyecek bir sözünüz var mı? Siz bu şehit ailesinin daha bir aylık çocuğuna ne diyeceksiniz. Hani siz barışçıydınız. Hani siz demokrattınız. Hani siz barış güvercini uçuruyordunuz, neredesiniz. Nerede olduğunuzu ben size söyleyeyim, terör cenazesindesiniz. Vurduğumuz teröristlere yardım etmek için can siperhane bize saldırıyorsunuz. Sizlere, sizin destekçilerinize ve dün karakolda görev yaptığımız sırada bizlere taşlı sopalı saldırıda bulunanlara hepinize lanet olsun, sizleri kınıyorum.” dedi.

Yapılan törenin ardından Şehit polisin naaşı toprağa verilmek üzere havayolu ile Adana’ya gönderildi.

CHA
<< Önceki Haber Zamanın durduğu 'o' an Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER