Tunceli'de hain tuzak son anda farkedildi

Tunceli il merkezi Cumhuriyet mahallesi yakınlarında Çığ yolu üzerinde askeri birliklerin geçiş güzergahına döşenin 2 ayrı bombalı tuzak, askerler tarafından fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Tunceli'de hain tuzak son anda farkedildi

Cumhuriyet mahallesi Çığ yolu üzerinde geçiş yapan askerlerin stabilize yol kenarında bombalı tuzağı fark etmesi üzerine, durum İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Emniyet ekipleri Çığ köyüne giden yolu çift taraflı trafiğe kapattıktan sonra yolda el yapımı patlayıcı araması yaptı. Yapılan aramada daha çok askerlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı yolda iki farklı noktada, 4 adet mutfak tüpü içerisine tuzaklanmış EYP tespit edildi. Bölgede gerekli önlemlerin alınmasından sonra yol kenarına tuzaklanan yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki bombalı tuzaklar, İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları tarafından bulundukları yerde kontrollü olarak patlatılarak etkisiz hale getirildi. Bombaların erken fark edilmesi sonucu olası bir facia önlenmiş oldu.

Konuyla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada işe şu bilgilere yer verildi: "09.07.2016 günü ilimiz kırsalında askeri birimlerimiz ile il emniyet müdürlüğü ekiplerimizce; BTÖ mensuplarınca döşenen iki ayrı EYP tespit edilmiştir. Tespit edilen 2 ayrı EYP nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatı ile yerinde imha edilmiştir. Her iki olayda can ve mal kaybı olmamıştır."

<< Önceki Haber Tunceli'de hain tuzak son anda farkedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER