Tunceli'den acı haber!

Tunceli'de PKK'lılar 04:50'de Nazımiye İlçesi'ne sızmaya çalıştı! Çatışma çıktı. 1 asker şehit oldu 3 polis yaralandı.

Tunceli'den acı haber!


Teröristler ilçeye sızmaya çalıştı

Sabaha karşı saat 04.50 sıralarında Nazimiye İlçesi’ne sızan bir grup terörist, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlık binalarına eş zamanlı saldırı düzenledi. 

Güvenlik birimlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 uzman çavuş şehit oldu, 3 polis yaralandı. Yaralılar helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

1 KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Teröristlerin etkisiz hale getirilmes için ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Yer yer devam eden çatışmada 1 kadın terörist ölü ele geçirilirken, Kobra helikopterler teröristlerin kaçış bölgelerini ateş altına aldı. 

İlçenin giriş ve çıkışlarını kapatan güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

İKİ AMBULANS YANDI

Çatışma nedeniyle sağlık ocağı bahçesinde bulunan iki ambulans yanarken, kamu kurumlarına ait binalarla vatandaşlara ait binalar da hasar gördü. Dağlık alanda çatışmalar sürüyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesi kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. 

Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde teröristlerce ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.
<< Önceki Haber Tunceli'den acı haber! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER