Tunç Soyer makamını vatandaşın ayağına götürdü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 14 2019
31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geliştirdiği proje ile makamını vatandaşların ayağına taşıyarak onların talep ve şikayetlerini yerinde dinliyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ziyaretlerinde bir ilki gerçekleştirdi. Soyer, seyyar makam aracıyla Buca ilçesinin bazı mahallelerini ziyaret ederek yurttaşların talep, öneri ve şikayetleri tek tek not etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seyyar makam projesinde ilk turuna çıktı. Buca’nın Akıncılar ve İnönü mahallelerini ziyaret eden Başkan Soyer’e Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da eşlik etti. Soyer muhtarların mahalleleriyle ilgili ilettiği sorunları dinlerken vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve önerileri de tek tek not aldı. Yurttaşların ulaşım, altyapı, üst geçit, yol, çocuk parkı ve pazar yerleri noktalarında gelen isteklere en kısa sürede cevap verileceğini kaydeden Soyer, toplu taşıma için otobüs saatlerinin aksadığını ileten bir yurttaşa, “Aralık ayında 30 araç ilave edeceğiz. 2020 yılında ise 80 civarında otobüs alımı yapacağız. Sizi rahat ettireceğiz” dedi. Soyer, ayrıca ulaşım sorunun Buca metrosuyla asıl olarak çözüleceğinin altını çizdi.
Turlar sürecek
Temasları sonrasında seyyar makam aracında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soyer, çocuk parkları ve gençlik merkezlerinin yapılacağını söylerken, bu çalışmaların öncelik olduğunu belirtti.
“Söyledikleri şeyi yerinde görmemiz gerekiyor” diyen Soyer, “Kimse aslında çok mucizevi talepler peşinde değil. Pazar yeri, çocuk parkı isteniyor. Biz bunları zaten biliyoruz ve planlıyoruz. Onların bunu doğrudan doğruya söyleyebiliyor olması, bizim dinlememiz önemli. Bazen gerçekten atladığımız bir şey oluyor. Ben bu hikayeyi böyle sürdürecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugünkü ilkti, bunu sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 4,5 yıl en çok muhtarlara kulak verecek. Biliyoruz ki her biri kendi mahallesinin sorununu en iyi bilen insanlar. Bu araç ve bu proje onun için. Her fırsatta çıkacağım” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”3.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


