Tunus, Libya ile sınır kapılarını kapama kararı aldı


Başkent Tunus'ta dün akşam Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı güvenlik görevlilerini taşıyan otobüste meydana gelen patlama sonucu 13 kişi hayatını kaybetti; 20 kişi yaralandı. Olayın ardından bugün Kartaca Sarayında Cumhurbaşkanı Beji Kaid Esebsi Başkanlığı'nda Milli Güvenlik Zirvesi gerçekleştirildi.

Dört saat süren zirvede Libya ile sınır kapılarının 15 günlüğüne kapatılması ile terörle mücadele fonu oluşturulması da alınan kararlar arasında.

İçişleri Bakanlığı bu sabah olay yerinde bir ceset daha bulunduğunu açıkladı. Bakanlık cesedin kimliğini tespit çalışmalarının devam ettiğini ancak teröriste ait olduğunu tahmin etiklerini bildirdi.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı, patlamada 10 kilogram patlayıcı madde kullanıldığı, bomba yeleği veya sırt çantası ile patlatıldığı ve 'SEMTEX' patlayıcı madde kullanıldığını belirtti.

Öte yandan IŞİD, bugün patlamayı üstlendi. Twitter hesabından yapılan açıklamada IŞİD, Tunus'taki olayı üstlendiğini ve patlamayı gerçekleştirenin Ebu Abdullah Tunisi kod adlı terörist olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Beji Kaid Essebsi, patlamanın ardından 30 gün Tunus genelinde olağanüstü hal ilan etti. Başkent Tunus'ta akşam saat 21.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma yasağı getirildi.

Başbakan Habib Essıyd, olaydan sonra oluşturulan kriz masasına başkanlık etti. Başbakan Essıydı, vatandaştan geçe sokağa çıkmama yasağına uymalarını istedi. Bu konuda tavizsiz bir şekilde olağanüstü kanunların uygulanacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tunus, Libya ile sınır kapılarını kapama kararı aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER