TUR 2015'i Durasek kazandı


51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2015) kazananı, 31 saat 6 dakika 44 saniye ile Lampre'den Kristijan Durasek oldu. Turu Bretagne Seche'den Eduardo Sepulveda ikinci, Tinkoff - Saxo takımından da Jay Mccarthy üçüncü tamamladı.

26 Nisan'da Alanya'da başlayan ve 8 etaptan oluşan turun finişi İstanbul'da yapıldı. Organizasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da takip etti.

124 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabını Caja Rural takımının İspanyol bisikletçisi Luis Mas Bonet kazanırken, Etixx-Quick Step'ten Büyük Britanyalı Cavendish ikinci, yine Caja Rural takımından Carlos Barbero üçüncü oldu.

TURUN KAZANANI DURASEK

Genel klasmanda Lampre takımından Hırvat bisikletçisi Kristijan Durasek, 31 saat 6 dakika 44 saniyelik toplam süresiyle birinciliği elde etti. Bretagne Seche'den Arjantinli Eduardo Sepulveda ikinci, Tinkoff Saxo takımından Avustralyalı Jay Mccarthy ise 3. oldu.

LİDER MAYOLAR

İstanbul-İstanbul etabını ikinci sırada bitiren Cavendish, en iyi sprintere verilen Yeşil Mayo'yu Pro Cyling takımının İtalyan bisikletçisi Daniele Ratto'dan alırken, en iyi tırmanışçı klasmanını zirvede tamamlayan Colombia'dan Juan Pablo Valencia ise Kırmızı Mayo'yu giydi.

Beyaz Mayo'yu ise Türkiye güzellikleri klasmanının lideri Caja Rural-Seguros RGA takımının İspanyol bisikletçisi Luis Mas Bonet, ilk turdan itibaren sırtında taşıdı.

Dereceye giren sporcular ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. CİHAN
<< Önceki Haber TUR 2015'i Durasek kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER