Tür Büro-Sen Başkanı hukuksuz atamalara tepki gösterdi


Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, hukuksuz atamalara tepki için Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde tek başına basın açıklaması yaptı. Memiş, "İş Kurumu genel müdürlüğünde çalışan daire başkanı Mehmet Aslan'ın bütün kurum çalışanlarına siyasi propaganda yapmasını ve mail atmasını şiddetle kınıyorum. Gerekli mercilere başvurularımız yapılmıştır." dedi.

Memiş, Çankırı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda şef statüsünde bile değilken ilk olarak sınavsız olarak Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olan daha sonra da Türkiye İş Kurumu Çankırı İl Müdür Yardımcılığı'na atanan Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Ali Solak'a tepki gösterdi. Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, "Sendikalar haksızlığa çanak tutmaz. Sendika temsilcisi haksızlığın bizatihi kaynağı olamaz. Şimdi Memur-Sen üyelerine soruyorum siz yapılan bu atamalara daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Yoksa bu haksız atamalar sizin üyeliğinizin bir neticesi mi? Yoksa sizin üyeliğiniz sadece hint Kumaşına mı yarıyor?" diye sordu.

13 yıldır atamaların hukuksuz olduğunu vurgulayan Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, sözlerini şöyle tamamladı. "Tam 13 yıldır her türlü kritik makama yapılan atamada liyakat, ehliyet, kariyer ilkelerinin ayaklar altına alınıp gözetmeksizin tek kriter olarak yandaşlık gözetilirken şeflik sınavından 40 bile alamayanların daire başkanlıklarına, müdürlüklerine atanırken tek kelime edemeyenlerin 13 yılda belki de ilk defa yandaş olmayan vatansever çok iyi derecede yabancı dil bilen, sosyal sigortalar kurumum başkan danışmanlığı yapmış bir kamu çalışanının daire başkanı yapılmasına karşı gösterdikleri bu saldırganlık ve yaşadıkları paniğin altında hangi çıkar hesapları hangi ihaleler hangi makam vaatleri yatmaktadır. Bu saldırıların temelinde hangi çıkar çevreleri vardır." CİHAN
<< Önceki Haber Tür Büro-Sen Başkanı hukuksuz atamalara tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER