TURFAD Genel Başkanı Tokatlı: Türk futbolu ateş altında


İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye Futbol Adamları Derneği (TURFAD) Genel Başkanı Yılmaz Tokatlı, Fenerbahçe kafilesinin Rize dönüşünde Trabzon'da yaşadığı silahlı saldırıya tepki göstererek, "Türk futbolu ateş altında." dedi.

Yılmaz Tokatlı, yaptığı yazılı açıklamada, "Nedir bu futbolumuzun başına gelen tatsız olaylar? Bir tarafta 3 Temmuz şike olayı, diğer tarafta hakemlerle psikolojik savaş ve de yaşanan silahlı saldırı. Hani biz sezona 'Süleyman Seba Sezonu' sloganıyla başlamıştık?" diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Bırakınız yukarıdaki önceki olayları, sataşmaları… Ülkenin en güzide kulüplerinden biri olan Fenerbahçe takımının başına gelen ürpertici silahlı saldırı bütün bu iyi niyetlerin hepsinin köküne tuz, biber ekmiştir. Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak en içten geçmiş olsun dileklerimizi futbol camiasına sunuyoruz.

Anlaşılıyor ki değil bir tane Süleyman Seba Lig Sezonu, yüz tane Süleyman Seba'lar gelse de değişen bir şeyin olmayacağıdır. Bu bağlamda bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu kin, bu düşmanlık futbolumuza nereden, niçin ve nasıl oluşturuldu? Bu sorunun taraflarca çok ciddi olarak yorumlanması ve değerlendirilmesi gerekiyor.

Türk toplumumuzda nerede kaldı dostluk, kardeşlik, hoşgörü, fair play'in etik değerlerini kimler yok etti veya etmeye çalışıyor? Ülkemizin huzurunu bozan, bölünmüşlüğe götüren, bütünlüğümüzü parça parça etmeye çalışan futbol teröristlerinin de ortak olduğunu görmek, bu acı günü yaşamak futbol adına, spor adına kara bir lekedir.

Futbolcusuyla, antrenörüyle, yöneticisiyle, hakemler dahil her kesimiyle mesleklerine dönük olarak sorumluluklarını çok ciddi ve her türlü tahrik edici tavırlardan ve davranışlardan uzak kalmalarının idraki içerisinde olmaları önem taşımaktadır."

"LİGİ ERTELEMEK HİÇ BİR ZAMAN DÜŞÜNÜLMEMELİDİR"

Yaşanan olay ve bu olaya getirilen yorumların da eleştirildiği açıklamada, Süper Lig'in maçlarının ertelenmesiyle ilgili konunun ise hiç bir zaman düşünülmemesi gerektiğini belirten Başkan Yılmaz Tokatlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hiç şüphe yok ki bu menfur saldırı maksadı belli planlanmış bir saldırıdır. Bugün Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırının yarın başkalarına da yapılabileceğinin bir işaretidir. Bu olay aynı zamanda güvenlik zafiyetinin de göstergesidir. Bunu bahane ederek ligi ertelemek yoluna gitmek bir nevi saldırının ve terörün istediğini kabullenmek demektir. Böyle bir erteleme hiçbir şekilde düşünülmemelidir.

Futbolumuz bu noktalara nasıl geldi veya getirildi sorusunu sormakta, sonucuna gitmekte yol gösterici olabilir. Bu baştan da söylediğim gibi Türk futbolunda milat olan; 3 Temmuz Şike olayı, psikolojik baskı ve futbol tarihinde bir ilk olan silahlı saldırı gibi konular varken:

Yetkili, yetkisiz herkes bir laf yetiştirme yarışında. Futbolcu-taraftar sataşmaları (saha içi-saha dışı), hakemler üzerinde oynanan isterim, istemez psikolojik baskısı (buna bir nevi psikolojik şike de diyebiliriz), saha içi hırçın ve mütecaviz futbolcu karakteri ve de futbolcu ile karşı takım antrenörler arasında saygı dışı tavır ve hareketler. Ülke futbolu adına örnek olması gereken bu kişilerin futbolumuzu her türlü şiddet ve terörizme yol açacak tavır ve davranışlardan uzak tutmaları gerektiğini kamuoyumuzla paylaşmak da yarar görmekteyiz. Herkes elini taşın altına koymalı.

Sonuç olarak; futbol tarihimizde ilk defa kurşun sıkılan bir kulüp olan Fenerbahçe Spor Kulübüne ve futbol camiasına ülkemiz bütünlüğü adına tekrarını görmemek ümidiyle herkese geçmiş olsun."
CİHAN
<< Önceki Haber TURFAD Genel Başkanı Tokatlı: Türk futbolu ateş altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER