Turgay Şeren ebediyete uğurlandı

84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nın efsane ismi Turgay Şeren için Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da veda töreni düzenlendi.

Turgay Şeren ebediyete uğurlandı

Törene, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray camiasının önde gelen isimleri, Galatasaray futbol takımı oyuncuları ve teknik direktör Jan Olde Riekerink katıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan veda töreninde ilk konuşmayı Turgay Şeren'in oğlu Emre Şeren yaptı. Emre Şeren, "Atatürk babam için, dedeme 'Bunu lider olarak yetiştireceksin, adı da Türkay olacak' demiş. Babam bu isme layık oldu diye düşünüyorum. Onun ardından söylenenler bizim için gurur verici. Babam hayatını Galatasaray'a adadı. Cennette Berlin Panteri'ne ihtiyaç varmış, efsaneler tekrardan buluştu" ifadesini kullandı.

Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın ise bir dönem birlikte forma giydiği Turgay Şeren için, "Sevgili kaptanımın bendeki anısı çok değişik. Bugün bir an için 50 yıl gerilere döndüm. Turgay ağabey bir kaptan, simge olmuş bir kişilikti. O kuşakta doğan çocukların ismi Turgay'dı, Metin'di... Onur duyduğumuz bir Galatasaraylıydı. Galatasaray'ın büyümesinde çok büyük bir katkısı var. Simge olmuştu, semboldü, idoldü. Turgay ağabey yaşamının her döneminde Galatasaray'ı düşündü. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

Özyalçın, futbol takımı ile birlikte Türk Telekom Arena'daki törene gelen teknik direktör Jan Olde Riekerink için de, "Böylesine anlamlı bir günde hocamız Riekerink'i de kutluyorum. Galatasaray sevgisine sahip çıkmanızı içtenlikle kutluyorum" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise, şunları söyledi:

"Bugün hepimiz için çok zor bir gün. Galatasaray'ın yetiştirdiği özel bir insan, kalecimiz, kaptanımız teknik direktörümüz, biricik Turgay ağabeyimizi son yolculuğuna uğurlamak için buraya toplandık. Turgay ağabey, Cumhuriyetimizin bize armağan ettiği altın neslin bir parçasıydı. Okul takımında forvet olarak başladığı futbol kariyeri, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı’nın kalesine geçmesiyle birlikte efsaneye dönüştü. 1951'de Berlin'de Batı Almanya'ya karşı yapılan ve Türkiye'nin 2-1 kazandığı maçta yaptığı kurtarışlar sayesinde "Berlin Panteri" lakabı ile anılmaya başladı. Turgay Şeren sadece futboluyla değil, sportmen kişiliğiyle, duruşuyla, sözleriyle örnek bir kişilikti. Gerçek bir liderdi. Bir milletin rol modeliydi. Düşünün, Mardin’in küçük bir köyünde doğup Nobel Ödülü’ne ulaşan Sayın Aziz Sancar, verdiği ilk röportajda, en büyük arzusunun imzalı bir Turgay Şeren forması olduğunu söylemişti. Bu kolay kolay kimseye nasip olmayacak bir büyüklüktür, bu Turgay Şeren efsanesinin ta kendisidir. Sporculuk kariyeri boyunca sadece Galatasaray ve Milli Takım formalarını giydi. Dünya futbol tarihine “Berlin Panteri olarak geçmiş olsa da, kendi deyişiyle o her zaman “Galatasaray’ın Aslanı” oldu. GSTV’de çıktığı programda oğlu Emre Şeren’i dinledim. “Babam bize Galatasaray’ı anlatırken en çok kullandığı kelimeler vefa, dostluk, kardeşlik” dedi sevgili Emre. Çok doğru... Galatasaray vefadır; Galatasaray dostluktur; Galatasaray kardeşliktir. Biz Galatasaraylılar onu asla unutmayacağız. Onun duruşu her zaman camiamıza yol göstermeye, Galatasaraylıları kenetleyip bir hedef uğrunda birleştirmeye devam edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya gelen her taraftarımız, yüreği sarı kırmızı renkler için çarpan her Galatasaraylı Turgay Şeren ismini görmeye, onu hissetmeye devam edecek. Halen stat içinde yapımı süren ve yakında açılacak olan kulüp müzemize Turgay Ağabeyimizin ismini vereceğiz. Stada adımını atan her taraftar, Turgay Şeren’in adını Galatasaray’ın şanlı geçmişine tanıklık ederek anacak. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, bu yıl Süper Lig “Turgay Şeren Sezonu” adıyla oynanacak. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Bu kürsüden tüm Türkiye’ye de bir mesaj vermek istiyorum. Sporumuzun çıkışı daha çok Turgay Şerenler yetiştirebilmemizle mümkün olacaktır. Bunun yolu da önce iyi ve ahlâklı insan olmaktan, çok çalışmaktan ve eğitimden geçmektedir. Sevgili Galatasaraylılar; ismini anmaktan onur duyduğum rahmetli büyüğümüz Doğan Koloğlu derdi ki; "Galatasaray'daki dostluklar ancak mezarda biter. Hak vaki olduğunda göreceksiniz, ya siz benim üzerime bir avuç toprak atacaksınız, ya ben sizin üzerinize bir avuç toprak atacağım. Bugün bu görev bizlerde... Ardında derin izler bıraktığı bu güzel camianın, bu güzel ülkenin toprağını atacağız. Nur içinde yat Turgay Ağabey. Seni asla unutmayacağız."

Turgay Şeren son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren, son yolculuğuna uğurlandı.
Turgay Şeren'in Teşvikiye Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Faruk Süren, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler ve Şeren'in ailesi katıldı.

Turgay Şeren'in ailesine, Galatasaray camiasına baş sağlığı dileyen Bakan Çağatay Kılıç, Şeren'in Türk futbolunda büyük izler bıraktığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Öncelikle tüm ailesinin, spor camiasının, hepimizin başı sağ olsun. Türk futboluna, milli takımımıza, Galatasaray'a, top oynadığı yıllar içerisinde büyük başarılara imza atmış 'Berlin Panteri' lakabını kazanmış daha sonra aktif futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyeri de olan ve hatta Samsun Spor'u da bir dönem çalıştıran Turgay Şeren ağabeyimizi kaybettik. Rabbim gani gani rahmet eylesin. İnşallah Turgay Şener'in Türk sporunda bırakmış olduğu izleri doğru görüp, bugünkü nesiller de spor camiasına verdiği katkıyı iyi anlarlar. Farklı takımlardaki tüm sporcularla, futbolcularla ilişkisi, yakınlığı ve onların dostlukları ümit ediyorum ki bizleri geleceğe taşıyacak olan en önemli miraslardır. Ben tekrar hem Türk sporuna vermiş olduğu katkılardan dolayı, hem milli takımda göstermiş olduğu performans dolayısıyla ama hepsinden önemlisi ortaya koymuş olduğu duruş ve sportmenlik ve centilmenlikten dolayı kendisini rahmetle anıyorum. Rabbim inşallah onu cennetine kabul eder. Tüm spor camiasının da tekrar başı sağ olsun."

Bu arada Turgay Şeren'in tabutu Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı ile sarılırken, tabutun üstüne Vefaspor atkısı da koyuldu.
Cenaze namazının ardından Turgay Şeren'in naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA
<< Önceki Haber Turgay Şeren ebediyete uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER