TÜRGEV davası başlamadan bitti

TÜRGEV’in Kılıçdaroğlu’na açtığı 100 bin TL’lik dava deliller toplanmadan, tanıklar dinlenmeden sona erdi.

TÜRGEV davası başlamadan bitti

Cumhuriyet'in haberine göre, TÜRGEV’in 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bilançoların açıklanmasını istedi, ancak deliller toplanmadı, tanıklar dinlenmedi. Mahkeme Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının hakaret niteliğinde olmadığına kanaat getirdi ve davayı reddetti. CHP Lideri, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki bir açıklamasında “Cumhurbaşkanının yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım. Çünkü cumhurbaşkanının ahlaklı olması zaten işin doğasında vardı. Yani oğluna telefon edip, ‘oğlum paraları sıfırlayın’ dememesi lazım. Yani devletten ihale alırken rüşveti götürüp, ‘TÜRGEV’e yatıracaksınız’ dememesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Liderinin "avukatları bağış dökümü açılansın" dedi. Mahkeme delilleri toplamadan davayı reddetti.

Kılıçdaroğlu’nun “rüşvetçi” suçlaması üzerine TÜRGEV adına Ali Çevik, yargıya başvurmuştu. İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan savunmalarda Kılıçdaroğlu’nun avukatları şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

Tüm kamuoyu tanık oldu Tüm kamuoyu, TÜRGEV olarak bilinen Vakfın: rüşvet kapsamında görülen usulsüz para aktarımlarının, taşınmaz devirlerinin odağında olduğuna tanık olmuştur. Üstelik tüm kamuoyunca öğrenilen ses kayıtları, kirliliğin boyutlarını açığa çıkarmıştır. Davacı Vakıf ilgililerinin bizatihi kendi ses kayıtları da aynı kapsamda kamuoyu bilgisine sunulmuştur. O nedenlerle bu bilgileri yansıtan gerçeklikler elbette Türk ve Dünya Kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ana Muhalefet Partisi olan CHP Genel Başkanının bu konuda görev ve yetkisinin bulunduğu elbette tartışma konusu olmamalıdır. Bu hususların açığa çıkarılmasında Kamu yararı bulunduğu sabittir.

Bağışlar açıklansın: İnternet ortamında ve basılı yayınlarda yayımlanmış olmakla gizliliği kalmayan (delil olarak dayanmış olduğumuz) ses kayıtlarının tamamını Mahkemeye sunacağız. Öte yandan davacı Vakfa kimler tarafından hangi gerekçeyle ve ne oranda ayni ve nakdi bağışların yapıldığı bilgisini yansıtacak diğer delillerimiz de eleştirilerin haklılığını açığa çıkaracaktır. Delil olarak dayanmış olduğumuz ses kayıtları ve davacı Vakfın bağış ve diğer türlü edinimleri ile hesap bilgileri Genel Başkanca yapılan açıklama ve eleştirilerinin doğruluğunu, eleştirilerin hakaret olarak görülemeyeceğini gösterecektir.

Davayı görüşen İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, delilleri toplamadan, tanıkları dinlemeden kararını verdi ve davayı reddetti.
<< Önceki Haber TÜRGEV davası başlamadan bitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER