Turgut Özal, ilk 30 bine girenlere 2 bin 500 liraya kadar burs verecek

Turgut Özal, ilk 30 bine girenlere 2 bin 500 liraya kadar burs verecek

Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, LYS/YGS sonucunda ilk 30 bin kişi arasına girerek Turgut Özal Üniversitesi tercihi yapan üniversite adaylarının 500 ile 2 bin 500 TL ile arasında burs kazanacağını, ayrıca 9 ayrı kategoride yeni burs imkanlarının olduğuna bildirdi.

Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, yazılı açıklamasında sınavdan sonra en önemli aşamanın tercih olduğuna dikkat çekti. Üniversiteyi kazanan adaylara Turgut Özal'ı seçmeleri için önemli sebepler sıralayan Şengün, bunlardan birinin burs olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemizi tercih edecek adayları yeni burslar bekliyor. Bilim Olimpiyatları ile UNESCO kapsamında gerçekleştirilen Kültür ve Dil Olimpiyatları'nda dereceye girenlere yüzde 100'e varan oranlarda burs vereceğiz. Bu öğrenciler aynı zamanda barınma bursu hak edecek. Üniversitemizde birden fazla kardeşin öğrenim görmesi halinde her iki kardeşe yüzde 5 indirim sağlayacağız. Uluslararası öğrenci bursuyla Abitur, Matura, Sat gibi diplomalara sahip ve diploma notlarındaki başarıya yüzde25'den yüzde 100'e kadar burslarımız olacak. Ayrıca LYS'de ilk 1100'e giren öğrencilere nakdi öğrenim bursu ile birlikte kitap bursu verilecek."

"SPORCU ÖĞRENCİYE DESTEK"

Şengün bursların yalnızca bununla sınırlı kalmadığını ifade ederek "Herhangi bir spor branşında başarılı ve lisans sahibi olan öğrencilere yüzde 25'den yüzde 100'e kadar burs imkânımız olacak. Aynı şekilde yatay geçiş ile üniversitemizi tercih edecek öğrencilere de aynı oranda burslar uygulanacak. YÖS kapsamında olan TC uyruklu öğrencilerde (Tıp Fakültesi hariç) üniversitemizi tercih halinde burs imkânı elde edecek." beyanında bulundu.

Şengün ayrıca üniversitede okuyan öğrencilere gerek ulusal, gerekse uluslararası arenada katılacakları bilimsel organizasyonlarda kişi başı maddi destekte bulunacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Turgut Özal, ilk 30 bine girenlere 2 bin 500 liraya kadar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER