Turgut Özal Üniversitesi master ve doktora takvimi açıklandı


Turgut Özal Üniversitesi, 2015-2016 Bahar yarıyılı Yüksek Lisans (master) ve Doktora öğrencisi alım takvimini açıkladı. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesinde yer alan Anabilim Dallarına toplam 292 master ve doktora öğrencisi alınacağını açıkladı. Bu sene kayıt yaptıran her öğrenciye yüzde 50 indirim yapılacağı belirtildi. Kayıtların 1 Ocak - 15 Ocak tarihleri arasında online olarak yapılacağı öğrenildi.

Turgut Özal Üniversitesi 2015-2016 Bahar yarıyılı Yüksek Lisans (master) ve Doktora öğrencisi alım takvimi ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmeye göre; Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Genetik(5), Tıbbi Biyokimya(5) ve Odyoloji ile Konuşma Bozuklukları (5) bölümlerinde 15 doktora öğrencisi alacağını açıkladı. Ayrıca Tıbbı Genetik (5), Tıbbi Biyokimya (5), Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları (12), Sosyal Hizmetler (25), Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği (25), Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği (25), Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (25), Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (6) bölümlerinde 128 yüksek lisans öğrencisi alınacak.

FEN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 5 DOKTORA, 94 MASTER ÖĞRENCİSİ ALACAK

Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bölümü doktora öğrencisi olarak 5 kişi alacaktır. Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (5), Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (20), Adli Bilişim Mühendisliği (20), İş Sağlığı ve Güvenliği (50) bölümlerine 94 yüksek lisans öğrencisi alınacağı öğrenildi.

SOSYAL BİLİMLER 5 DOKTORA 135 MASTER ÖĞRENCİSİ ALIYOR

Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne 5 doktora öğrencisi alınacaktır. Özel Hukuk(20), Kamu Hukuku(15), Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(35), İşletme(35), Uluslararası Ekonomi ve Finans(45) bölümlerinden 135 yüksek lisans öğrencisi alınacağı açıklandı.

Turgut Özal Üniversitesi 2015-2016 Bahar yarıyılı Yüksek Lisans (master) ve Doktora öğrencisi olmak için başvuru şartları şunlar:

"Tezli Yüksek Lisans ve doktora programları için ALES'ten 55 puan almış yeterli.

Doktora ve İngilizce olan Yüksek Lisans Programı (Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği) için 55 dil puanı almış olmak (Dil puanında yıl sınırlaması yoktur).

Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES ve Dil Puanı şartı aranmaz.

Bazı bölümlerin aradıkları özel şartlar için web sayfasındaki şartlara bakılmalıdır."

Başvurular, 15 Ocak 2016 Cuma günü 15:30'a kadar web sitesinden online olarak yapılabilir.

Başvurular hakkında detaylı bilgi http://ogrenciisleri.turgutozal.edu.tr/tr/hb/11176/2015-2016-Bahar-Lisanustu-Alimlari adresinde yayınlanmaktadır.

CİHAN
<< Önceki Haber Turgut Özal Üniversitesi master ve doktora takvimi açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER