Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Şubat 27 2016
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'de turizmin 24 Kasım'dan sonra türbülansa girdiğini söyledi. Bakan Ünal, Sultanahmet ve Ankara patlamalarının ardından Türkiye'nin imajına dönük algı operasyonları yapıldığını aktardı.
Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'de turizmin 24 Kasım'dan sonra türbülansa girdiğini söyledi. Bakan Ünal, Sultanahmet ve Ankara patlamalarının ardından Türkiye'nin imajına dönük algı operasyonları yapıldığını aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte Kayseri'ye geldi. Sakal bıraktığı gözlenen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmle ilgili 24 Kasım'dan sonra bir türbülans yaşandığını aktararak, "Sultanahmet ve Ankara patlamasıyla ilgili Türkiye'nin algısı ve imajına dönük bir algı operasyonu yürütüldü. Türkiye güvenlik açısından riskli bir ülke algısı yürütüldü." diye konuştu. İspanya'da ise bombalar patladığında turist arttığını ifade eden Ünal şöyle konuştu: "İnsanlar teröre karşı 'hiç kimse bizim seyahatimizi kısıtlayamaz' dedi. Buna tepki olarak insanlar daha çok İspanya'ya ziyarette bulundu. Paris'te bomba patladığında özgürlükçü ve barışçı olduğunu söyleyen bir gazetenin genel yayın yönetmeni 'Fransa çocuklarına ağlıyor' dedi. Ama o genel yayın yönetmeni Sultanahmet'te bomba patladığında bu ülke için 'katliam ülkesi' başlığı attı. Burada nasıl iyi niyet arayacağız? Paris'te bomba patladığında büyük bir destek ve paylaşımla karşılayanlar, Fransa'da alınan kararları normal gözüyle bakanlar Ankara'da patlama olduğunda katliam olarak görüyor ve yayın yasağını bile sansürcü zihniyet olarak görüyorsa, 36 milyar dolar gibi ciddi gelir sağlayan turizmimizi gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Turizm bizim için bacasız sanayidir. Bu konuda hassasiyet göstermiyor. Kendi ülkesinin yanında yer almıyorsa, PKK terör örgütü bütün dünyada internet üzerinde Türkiye'ye gelmeye dönük, turistlere yönelik, gelmemeleri konusunda ölüm tehditleri savuruyor."

Dışişleri bakanlığının ve büyükelçiliklerin çalışmalar yaptığını ifade eden Ünal, "Turizm açısından yapılan algı söylemlerine rağmen turizmde bir sorun yaşamayacağız. Turizm destek paketi açıkladık. Sektör bizim için değerli. Biz hükümet olarak alınması gereken bütün tedbirleri alıyoruz. Tanıtım açısı

Bu haberler de ilginizi çekebilir