Turizm Eylem planı açıklandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 22 2016
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 Turizm Eylem Planı’nı açıkladı.

Devletler arasında sorun yaşansa da turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanılmasının doğru olmadığını kaydeden Davutoğlu, geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 40 milyon turistin ağırlandığını ve hedeflerinin dünyada ilk üçe girmek olduğunu ifade etti. Planın hayata geçirilmesinde yerel yönetimlerin benimsenmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokuz maddelik eylem planını açıkladı. Hassas bir dönemden geçildiğini kaydeden Davutoğlu, turizm sektörünün siyaset üstü bir konu olduğunu, yurt dışında Türk turizmi aleyhinde kara propaganda yürütüldüğünü iddia etti. Davutoğlu, dünyaya seslenerek “Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gelin.” çağrısında bulundu. Başbakan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi'ni açıkladı. Başbakan, Rus turistlerin Türkiye'ye bir anda gelme kararı almadıklarını ve bu durumun tek bir siyasi kararla değiştirilmesinin kolay olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını düşünüyorum" dedi. Başbakan, İstanbul'a bir yat limanı yapılmasının yapısal tedbirler içinde ele alındığını da belirtti. Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin etrafındaki siyasi gelişmelerden dolayı içine kapanmayacağına işaret etti. Başbakan şöyle konuştu: "Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz. Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkanı getiriyoruz. Ödemelerde sorun yaşanırsa sektörün banka borçları yeniden yapılandırılacaktır. Konaklama ile deniz turizmi tesislerinden belli miktarda döviz getirenler ihracatçı sayılacak."
Başbakan Davutoğlu: "Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum;
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







