Türk Akımı'yla ilgili önemli karar

Türkiye Moskova'ya ekonomi çıkarması yaptı... Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci jet krizinden sonra dondurulduğu açıklanan Türk Akımı projesi için, "Türk Akımı projesinin devam etmesi için siyasi bir karar alındı" diye konuştu. Nükleer santral projesinin de ilerlemesi yönünde karşılıklı niyet belirtildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Moskova'da temaslarda bulundu.

Türk Akımı'yla ilgili önemli karar


Türk akımı devam edecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ile 6 Ağustos’ta görüşeceklerini açıkladı Sputnik’te yer alan habere göre, Zeybekci, Moskova’daki görüşmeler sonucunda, Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali projelerini gerçekleştirme konusunda siyasi karar alındığını da vurguladı.
9 Ağustos’taki Erdoğan-Putin zirvesine kadar mevcut sorunları çözmek için çaba sarf edeceklerini belirten Zeybekci, çözümsüz kalan konuların Türkiye ve Rusya liderleri tarafından konuşulacağını belirtti. Ekonomi Bakanı Türkiye ve Rusya hükümetlerinin gelecek ekim ayında ortak bir komisyon toplayacaklarını bildirdi.

Rus tarım ürünleri denetim ajansı (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert ise Rusya ile Türkiye arasındaki tarım ürünleri ihracatının başlatılması konusunun ‘çift taraflı' bir zemine oturtulması ve Ankara'nın bu yöndeki sözlerini tutması gerektiğini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile görüşmesinin ardından İnterfaks'a konuşan Dankvert “Rosselhoznador olarak, ilk önce Türkiye'nin iki ülke arasındaki pazarın açılmasına yönelik verdiği sözleri tutması gerekiyor” dedi.

Türk Akımı nedir?

Rusya’dan başlayıp Karadeniz’in altından kurulacak boru hatları ile Rus doğalgazını Avrupa’ya ulaştırmayı hedefleyen Türk Akımı projesi iki ülke için de son derece önemli. Jet krizinden beri dondurulmuş olan projenin yeniden ele alınacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Moskova’da bazı temaslarda bulundu. Şimşek Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov’la görüştü.
<< Önceki Haber Türk Akımı'yla ilgili önemli karar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER