Türk balıkçı teknesine açılan ateşle ilgili ilk açıklama

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege Denizi’nde Rus savaş gemisinden Türk balıkçı teknesine ateş açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve gerilimden yana olmadıklarını ifade etti.

Türk balıkçı teknesine açılan ateşle ilgili ilk açıklama

Roma’da katıldığı Uluslararası Libya Konferansı sonrası Türk gazetecilere açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu, “Rus tarafından açıklamayı gördük. Şimdi o balıkçı teknesi tespit edildi ve balıkçıyla da görüştükten sonra biz de nasıl olduğuna dair bilgi aldıktan sonra biz de gerekli açıklamalarımızı yaparız” dedi. 

“Ama biz hep şunu söylüyoruz: gerilimden yana değiliz, gerilimleri diyalog yoluyla aşmadan yanayız” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Kasım’da yaşanan bu üzücü olaydan sonra da hep attığımız adımlar bu yönde olmuştur. Bu konuda Türkiye’nin hakkını tüm dünya da teslim ediyor. Türkiye’nin olgun yaklaşımı, sabırlı yaklaşımı, diyalogtan yana olması ve gerilimi tırmandırmak istememesi herkes tarafından takdirle de karşılanmaktadır. Dolayısıyla balıkçıdan gerçek bilgileri, olayın nasıl gerçekleştiğini dinledikten sonra gerekli açıklamaları da zaten yaparız.”      

“RUSYA KONSEY BAŞKANINA, LAVROV’LA İŞİMİZİN KOLAYLAŞTIRILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM" 

Dün Aşkabat’ta, Rusya Federasyon Konsey Başkanı Valentina Matvienko ile görüştüğü ve bu teklifin kendisinden geldiği yönündeki haberlere ilişkin ise şunları kaydetti: “Rusya Senato Başkanı Matvienko’yu uzun zamandır tanırım. Kendisini hem severim hem de çok saygı duyarım, eskiden beri kendisi ile çok yakın dostluğumuz olmuştur. Hatta senatodan şeref madalyası alan ilk yabancı. Kendisiyle dün Türkmenistan’da karşılaştık.

"İKİMİZ DE BİRBİRİMİZE BAKTIK, GÜLÜMSEDİK"

Toplantılardan sonra, yine orada başka bir etkinliğe, konser salonuna giderken birden yan yana geldik. İkimiz de birbirimize baktık, gülümsedik. Ondan sonra birbirimize doğru adım attık ve tokalaştık, sohbet ettik. Tabii ki mevcut durumu aşmamız için temennilerimizi dile getirdik. Kendisine Lavrov ile olan temaslarımdan bahsettim.

Kendisi pozitif sinyallerin verilmesi gerektiğini söyledi. Ben de ‘Evet, her iki taraftan da pozitif sinyaller gelmeli ve Lavrov’la benim işimin de kolaylaştırılması gerekir’ dedim. Yani Rusya’dan da pozitif sinyal gelmesi lazım.

Kendisine şunu da söyledim: ‘Merak etmeyin biz de çalışıyoruz. Bugünleri de aşarız. İlişkilerimiz eski günlerine döner’ dedik. Böyle kısa bir sohbet etme imkanımız oldu. Ondan sonra birbirimizi selamlayarak yolumuza devam ettik. Dolayısıyla yolda yürürken karşılaştık. İyi de oldu. Birbirimize sevgimiz, saygımız var. Bu çerçevede de kendisini görmekten de ayrıca mutluluk duyduğumu vurgulamak isterim.”

<< Önceki Haber Türk balıkçı teknesine açılan ateşle ilgili ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER