Türk dünyasının bahar bayramı Nevruz Bursa'da kutlandı


Nevruz Bayramı Bursa'da, 11 yıldır sivil toplum kuruluşu öncülüğünde 12. kez kutlandı. Heykel'deki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, valilik ziyareti ve semeni sunumu ile devam etti. Kent Meydanı'nda mehter konserinin ardından demir dövüldü, ateşin üzerinden atlandı, vatandaşlara pilavı ile ayran ikram edildi. Bursa Nevruz Komitesi tarafından Heykel'den Kent Meydanı'na gerçekleştirilmesi planlanan 'Nevruz kardeşliktir' isimli yürüyüş ise valilik tarafından emniyet müdürlüğünün talebi üzerine iptal edildi.

"NEVRUZU ŞÖLEN HAVASINDA KUTLAMIYORUZ"

Valilikteki semeni sunumu töreninde konuşan kutlama komitesi başkanı Handan Askeran Ton, 2005 yılında Türk milli kültürü içindeki ortak bayram olan Nevruz'u kutlamak üzere Nevruz komitesini kurduklarını belirterek, "Gönül isterdi ki barışın ve kardeşliğin sembolü olan Nevruzu çevremizde ki savaşların etkisinden, ülkemizdeki terörden uzakta ve onların olmadığı bir ortamda şenlikle kutlayalım. Çünkü Nevruz kardeşliktir, Nevruz barıştır, Nevruz berekettir. Yeni günlerin, yeni umutların başlangıcıdır, Türk dünyasında uyanış, kalkınma ve birlik günüdür. Ergenekon'dan çıkıştır, Nevruz birlik, beraberlik, umut ve geleceğin aydınlığını temsil eder." dedi. Çok acılı günlerden geçildiğini belerten Ton bu nedenle bu yıl Nevruz'u bir şölen havasında değil ama yine tarihi ve kültürel öğelere sahip çıkarak kutladıklarını sözlerine ekledi.

VALİ KARALOĞLU: NEVRUZ BİRİLERİNİN TOPLUMU RAHATSIZ ETMESİ GÜNÜYMÜŞ GİBİ ÖNE ÇIKARILDI

Nevruz bayramını Orta Asya'dan Ortadoğu'ya Kafkasya ve Balkanlar'a kadar çok geniş bir coğrafyada kutlandığını belirten Vali Münir Karaloğlu ise "Son dönemde sanki Nevruz birilerinin özel günüymüş, birilerinin toplumu rahatsız etmek için oluşturulmuş özel bir gün gibi Türkiye'de maalesef çok öne çıkarıldı. Son dönemde çok acı yaşadık, maalesef coğrafyamız ülkemizle beraber geniş bir coğrafyada uzun yıllardır kan, gözyaşı, ızdırap ve huzursuzluk var. Nevruz'un kanın, gözyaşının huzursuzluğun son bulmasına da vesile olmasını temenni ediyorum. Son dönemde verdiğimiz bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Maalesef bizimde bir şehidimiz var, yarın Karacabey'de defnedeceğiz, Rabbim ona da bütün şehitlerimize de rahmet etsin." diye konuştu.

Bu arada renkli görüntüleri yaşandığı kutlamalar mehter marşı ile başladı. Selçuk Türkoğlu'nun konuşmasının ardından vatandaşlar ateşin üzerinden atladı. Daha sonra kutlamalar demir dövme etkinliği ile devam etti. Nevruz Bayramı etkinliği, halka Nevruz pilavı ve ayran ikramı ile tamamladı.

YUMURTA TOKUŞTURMA SIRASINDAKİ DİYALOGLAR

Öte yandan bazı konularda davalık olan Vali Karaloğlu ile Türkiye Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu arasında, yumurta tokuşturma sırasında yaşanan diyaloglar, gülüşmelere neden oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Türk dünyasının bahar bayramı Nevruz Bursa'da kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER