Türk Eğitim Sen: Öğretmen açığı 120 bine dayandı

Türk Eğitim Sen: Öğretmen açığı 120 bine dayandı

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Kamu Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yeni eğitim öğretim yılının öğretmen açığı başta olmak üzere birçok soruna gebe olduğunu söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin eğitimde çağ atlamayı, dünya ülkeleri ile rekabet edebilmeyi, eğitimde kendini yenilemeyi başaramadığını ifade eden Şenol, "Bunda en önemli etken, yanlış eğitim politikalarıdır. Özellikle son 13 yıldır siyasi aktörlerin eğitime kendi çıkarları doğrultusunda yön verme çabaları, çözüme odaklı değil, sorun yaratan politika yürütmeleri, eğitime yatırım noktasında yetersiz kalmaları, kadrolaşmaktan, eğitimin asıl meselelerini göz ardı etmeleri bugünkü sonucu doğurmuştur." dedi.

Şenol, dışı süslü, içi boş olan sistemlerin ihdas edilmesiyle eğitimcileri mağdur ve mutsuz eden mevzuat düzenlemelerinin; eğitimi koltuk kapmaca oyununa çeviren, yandaşı yücelten, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamaların yeni eğitim-öğretim yılında çalışanları, öğrencileri, velileri olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti.

"2015 YILININ SONUNA KADAR 100 BİN ATAMA YAPMAK ZOR MU?"

Nizamettin Şenol, bu eğitim-öğretim yılı döneminde öğretmen atama sayısının artırılmasının yine öncelikli talepleri arasında olduğunu ifade ederek, "Yeni eğitim-öğretim yılına az sayıda atama yapılarak girilmektedir. Hatırlanacağı üzere daha önceden 47 bin olarak açıklanan öğretmen atama sayısı her ne olduysa 37 bine düşürülmüştür. 10 bin atamanın akıbetinin ne olacağı henüz bilinmemektedir." dedi.

Geçen eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmenliğin 80 bine ulaştığı bilgisini veren Şenol, norm kadro açığının 73 ilde 120 bin 610 olduğunu, 417 bin evladın atama beklediği ülkede öğretmen atamalarının bu kadar yetersiz olmasının eğitimin geleceğini çok olumsuz etkileyecek bir durum olduğunu belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen: Öğretmen açığı 120 bine dayandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER