Türk Eğitim-Sen: Ötekileştiren uygulamalar eğitimi olumsuz yönde etkileyecek

Türk Eğitim-Sen: Ötekileştiren uygulamalar eğitimi olumsuz yönde etkileyecek

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamaların yeni eğitim-öğretim yılında eğitim çalışanlarını, öğrencileri ve velileri olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, 2015–2016 eğitim öğretim yılına yine sorunlarla girildiğini belirterek öğretmen, öğrenci ve velilere sabır ve kolaylıklar diledi.

Yeni eğitim öğretim yılı başlaması münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Türk Eğitim- Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Doğrul, "2015–2016 Eğitim-Öğretim yılı başlıyor. Bu eğitim-öğretim yılı da yine büyük zorluklara gebedir. Ülkemiz hala eğitimde çağ atlamayı, dünya ülkeleri ile rekabet edebilmeyi, eğitimde kendini yenilemeyi başarabilmiş değildir. Bunda en önemli etken, yanlış eğitim politikalarıdır." dedi.

"SİYASİLER, 13 YILDIR EĞİTİME KENDİ ÇIKARLARINA GÖRE YÖN VERİYOR"

Veli Doğrul, siyasi aktörlerin özellikle son 13 yıldır eğitime kendi çıkarları doğrultusunda yön verme çabaları içinde olduklarını vurgulayarak, açıklamasında şunları dile getirdi: "Siyasiler çözüme odaklı değil, sorun yaratan politika yürütmeleri, eğitime yatırım noktasında yetersiz kalmaları, kadrolaşmaktan, eğitimin asıl meselelerini göz ardı etmeleri bugünkü sonucu doğurmuştur. Dışı süslü, içi boş olan sistemler ihdas edilmesi, eğitimcileri mağdur ve mutsuz eden mevzuat düzenlemeleri, eğitimi koltuk kapmaca oyununa çeviren, yandaşı yücelten, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamalar, yeni eğitim-öğretim yılında eğitim çalışanlarını, öğrencileri, velileri olumsuz yönde etkileyecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim-Sen: Ötekileştiren uygulamalar eğitimi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER