Türk ekonomisinin özeti ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 20 2019
2005 yılında piyasa sürülen 100 TL’lik banknot ile alınabilen şeylerle günümüzde aynı rakama alınabilenler arasında kıyas yapıldı. Ortaya çıkan rakam Türk ekonomisinin geldiği noktayı gösterdi.
Twitterdan yayın yapan ‘Uyandırma Servisi’ isimli hesabın yayınladığı rakamlar şöyle;
2005 yılında piyasaya çıkan 100 TL’lik banknot 74 dolara denk gelirken, bugün sadece 18 dolar. Aynı şekilde 2005 yılında 60 Euro’ya denk gelen 100 TL ile günümüzde sadece 16 Euro yapılabiliyor.
2005 yılında 100 TL ile 40 litre benzin alabilen bir vatandaş, bugün sadece 14 litre alabiliyor. Aynı şekilde 2005 yılında aynı vatandaş 60 litre alabildiği motorin ise bugün sadece 15 litre olarak alabiliyor.
Diğer yandan 2005 yılında 100 TL ile 9,5 kg kırmızı et alınırken bugün sadece 1,5 kg et alıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


