Flaş... Türk F-16'ları Suriye helikopterini düşürdü

Türkiye sınırını ihlal eden Suriye’ye ait hava aracına, Adana’dan kalkan F-16’lardan iki füze atıldı. Türk savaş uçaklarının atışından sonra büyük bir patlama meydana gelirken, aracın düşürüldüğü iddia edildi. Görgü tanıkları, "Vurulan uçak üç parçaya bölündü' dedi.

Flaş... Türk F-16'ları Suriye helikopterini düşürdü

Türkiye sınırını ihlal eden Suriye'ye ait hava aracına, Adana'dan kalkan F-16'lardan iki füze atıldı. Türk savaş uçaklarının atışından sonra büyük bir patlama meydana gelirken, aracın düşürüldüğü iddia edildi. Görgü tanıkları, "Vurulan hava aracı havada üç parçaya bölündü' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, Hatay'ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinden Suriye'den bir hava aracının sınır ihlali yaptığını belirterek, “Bunun üzerine Adana'dan kalkan savaş jetlerimiz tarafından iki kez ateş açıldı. Şu anda bölgede incelemeler yapılıyor. Uçak mı, helikopter mi, başka bir hava aracı mı ne olduğu araştırmanın sonunda netlik kazanacak” dedi.

Bölgede oturan vatandaşlar ise Dursunlu-Emek bölgesinden Suriye uçağının iki kez sınır ihlali yaptığını, ardından da Türk jetleri tarafından vurulduğunu, uçağın üç parçaya bölünerek düştüğünü gördüklerini söyledi.

'VURULAN UÇAK ÜÇ PARÇAYA BÖLÜNDÜ'

Türkiye sınırını ihlal eden Suriye'ye ait hava aracına, Adana'dan kalkan F-16'lardan iki füze atıldı. Türk savaş uçaklarının atışından sonra büyük bir patlama meydana gelirken, aracın düşürüldüğü öne sürüldü. ZAMAN'ın ulaştığı bir görgü tanığı, " Uçağı gözlerimle gördüm. Vurulan uçak üç parçaya ayrıldı. Önce havada alev aldı. Sonra parçalandı. Parçalarının bir kısmı Türkiye tarafına düştü. ' şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, Hatay'ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinden Suriye'den bir hava aracının sınır ihlali yaptığını belirterek, “Bunun üzerine Adana'dan kalkan savaş jetlerimiz tarafından iki kez ateş açıldı. Şu anda bölgede incelemeler yapılıyor. Uçak mı, helikopter mi, başka bir hava aracı mı ne olduğu araştırmanın sonunda netlik kazanacak” ifadelerini kullandı. Kaynaklara göre, Esed rejimine ait hava aracı  İdlib'in kuşatma altında bulunan Ariha çevresinde bulunan muhalif hedeflere operasyon düzenlerken sınır ihlali nedeniyle vuruldu.

ÖNCE SINIR İHLALİ YAPTI, SURİYE SINIRINA GEÇİNCE VURULDU İDDİASI

Suriye kaynakları henüz resmi açıklama yapmazken gayri resmi kaynaklar hava aracının Suriye sınırlarının 4 kilometre içerisindeyken vurulduğunu öne sürdü. Bu durumun düşmanca tavır olduğu kaydedildi. Bölgede oturan vatandaşlar ise Dursunlu-Emek bölgesinden Suriye uçağının iki kez sınır ihlali yaptığını, ardından da Türk jetleri tarafından vurulduğunu söyledi. Kaynaklara göre ilk defa bu yoğunlukta bir savaş uçağı trafiğine şahit olduklarını dile getirdi. Hatay üzerinde 4 savaş uçağının aynı anda uçtuklarını kaydettiler.

Altınözü Fatikli Mahallesi Muhtarı Ahmet Gür : "Uçak düşürüldüğü kesin. Altınözü Karbeyaz'ın altındaki sınır birliğinin yakınında vuruldu. Ben karşıdaki muhaliflerle de görüştüm. Onlar da uçağın havada parçalandığını görmüşler. Türkiye'den gelen uçakların vurduğunu söylediler. Parçaları bölgedeki dağlık araziye dağıldı. Şu anda hem bölgedeki askerler hem de köylüler parçalarını araştırıyor."

SURİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Suriye devlet televizyonu, Türkiye sınırı yakınlarında keşif amaçlı insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

BAKAN: HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise düşürülen hava aracının helikopter olduğunu belirtti. Yılmaz, ”Cilvegözü’nde 14.04 sıralarında 5 dakika süreyle 7 mil sınırı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüştür. Hakkıyla görevini yapan, Suriye güçlerine karşı gerekli tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi

<< Önceki Haber Flaş... Türk F-16'ları Suriye helikopterini düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER