Türk gönüllüler Romenlere aşureyi sevdirdi


Romanya'da yaşayan Türklerin kurduğu Tuna Vakfı, Romenlere aşureyi sevdirdi. Aşurenin tadına doyamayanlar, bir daha almak için yeniden sıraya girdi. Vakıf gönüllüleri, cuma namazı sonrası Bükreş camii cemaatine de aşure ikram etti.

Romanya'da, Türk ve Romen toplumlarını kaynaştırmaya yönelik faaliyetleriyle tanınan Tuna Vakfı, Cuma günü düzenlediği aşure etkinliğiyle Romenlerin gönlünü fethetti. Vakıf gönüllüleri, başkent Bükreş'in en hareketli metro istasyonlarında 5 bin porsiyon aşure dağıttı. İş çıkışı evinin yolunu tutan Romenler, durakta beklerken aşure sürpriziyle karşılaştı. Bu ilginç karışımın tadını merak eden Romenler aşure tezgâhı önünde uzun kuyruk oluşturdu. Kimi bu ilginç lezzeti anlamak için tekrar tekrar tattı. İçindekileri merak edenler, tarifi dikkatle okudu. Bazı meraklılar ise, vakıf gönüllülerinden aşurenin tarihçesini dinledi.

Romen kültüründe 'Nuh Peygamberin tatlısı' olarak yerini alan aşure, tadan herkesin beğenisini kazandı. Yediği aşureyi ilginç bulan bir Romen kadın, "Çok enteresan bir tatlı. İçinde birçok tat var. Ama çok lezzetli, çok beğendim." şeklinde konuştu.

Tuna Vakfı gönüllüleri, Bükreş metrosu çalışanlarına da aşure ikram etti. Aşure etkinliğinde Müslüman topluluk unutulmadı. Cuma namazı çıkışında, Bükreş Camii cemaatine Tuna Vakfı gönüllülerince aşure ikram edildi.

20 senedir giriştikleri her aktivitenin Romenlerce hoş karşılandığını kaydeden Tuna Vakfı Müdürü Mehmet Emin Korkut, iki kültürü yakınlaştıracak projeleri sürdüreceklerini söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Türk gönüllüler Romenlere aşureyi sevdirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER