Türkiye'de hakemler ne kadar kazandı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 30 2019
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2018-19 sezonu için Süper Lig hakemlerine rekor düzeyde bir ödeme yaptı. 23 kişilik liste için federasyonun kasasından 8 milyon 982 bin 900 lira para çıktı.
Türkiye Futbol Federasyonu, 2018-19 sezonunda Süper Lig kadrosunda yer alan hakemler için rekor seviyede bir ödeme yaptı.
Profesyonel sözleşmelerden doğan maaş, Süper Lig'de yönettikleri maçlar, 1'inci Lig görevlendirmeleri, video asistan hakemliği (VAR), 4'üncü hakemlik, Türkiye Kupası ve alt liglerde play-off finalleri dahil, 23 kişilik liste için federasyonun kasasından 8 milyon 982 bin 900 lira para çıktı.
Söz konusu tabloya yardımcı hakem tazminatları dahil edilmedi.
Milliyet gazetesinden Cemal Ersen'in haberine göre, geçmiş yıllara oranla artışın en önemli gerekçesi, ilk kez bu yıl uygulanan ve tartışılan VAR oldu.
VAR'DAN 132 BİN LİRA
Dünyanın en iyi üç hakemi arasında gösterilen Cüneyt Çakır, Türkiye'de en çok para kazanan isim oldu. Kadrodaki diğer hakemlerden farklı olarak özel bir profesyonel sözleşmesi bulunan Çakır'ın aylık maaşı 32 bin 500 lira, 10 aylık geliri ise 325 bin lira şeklinde kayıtlara geçti.
Süper Lig'de 25 maç yöneten FIFA kokartlı hakem 250 bin lira gelir sağladı. Çakır, VAR'dan 132 bin, kupa maçından ise 10 bin lira olmak üzere, toplamda 717 bin liralık bir rakamın sahibi oldu.
KALKAVAN İKİNCİ
Cüneyt Çakır'ın ardından sıralamada ikinciliğe Mete Kalkavan oturdu. İstanbul bölgesi hakemi toplamda 514 bin 600 lira kazanırken, Halis Özkahya ve Bülent Yıldırım 478'er bin, Alper Ulusoy 459, Hüseyin Göçek 453, Ali Palabıyık 448, Fırat Aydınus ile Suat Arslanboğa 439'ar, Yaşar Kemal Uğurlu 430, Halil Umut Meler 404 bin liralık gelirleriyle listede yer aldı.
Süper Lig kadrosunda en az kazanan hakem 202 bin ile genç isim Zorbay Küçük oldu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







