Türk kızının Almanya'daki büyük başarısı

Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'nden yıllar önce gittikleri Almanya'da Velbert kentinde yaşayan 6 çocuklu Süslü Ailesi'nin 18 yaşındaki kızı Alanur, Alman donanmasına girmek için ilk adımı attı. Donanmaya katılmak için eğitim gören 120 kişi arasındaki tek Türk olan Alanur Süslü, 6 aylık eğitiminin ardından rütbe takacak.

Türk kızının Almanya'daki büyük başarısı

Genç kız "Önce polis olmak için başvuruda bulundum ancak boyum, belirlenen standarttan 3 santimetre kısa olduğu için başvurum reddedildi. Daha sonra askeri okula müracaat ettim. Sınavlarda başarılı olunca bahriye subayı olarak Alman ordusuna ilk adımımı attım" dedi. 



Ailesinin desteğini alarak bu mesleği seçtiğini ifade eden Alanur, "Küçük yaşlardan beri polisliğe hevesim vardı ama kısmet olmadı. Ben de asker olmaya karar verdim. İlk etapta 6 yıl ordudan ayrılma şansım yok. Daha sonra polisliğe yatay geçiş hakkı veriyorlar. Eğer orduda kalmaya karar verirsem, ondan sonraki 10 yılı mecburi olarak Alman donanmasında tamamlamak zorundayım" diye konuştu.



Baba Halim ve anne Aynur Süslü, uzun zamandan beri Almanya'da yaşadıklarını belirterek, "Kızımızın küçüklükten beri polis olmaya hevesi vardı. Ama boydan kaybedince böyle bir adım attı. Şimdi Alman ordusunda subay pozisyonunda. Tabi biz isterdik ki Türk ordusunda görev yapsın ama şartlar sonucu Alman ordusunda yaşamını sürdürecek. Biz kızımızla gurur duyuyoruz. Alanur'u kariyerinin her adımında destekleyeceğiz. Kızlarımız aile baskısı altında kalmadan yetenekli oldukları dallarda mesleklerini seçsinler" şeklinde konuştu.



<< Önceki Haber Türk kızının Almanya'daki büyük başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER