Türk Medyasının geldiği son nokta

Siirt’te işçilerin göçük altında kaldığı bakır madeni Ciner Holding’e ait. Medyanın faciaya karşı tavrı da çok tartışmalı. 13 işçinin toprak altında olduğu faciada medya iş makinelerinin akıbetine odaklanmış.

samanyoluhaber.com

Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır madeninin Ciner Holding’e ait olduğu ortaya çıktı. Medya alanında Habertürk TV, Habertürk gazetesi, Show TV ve Bloomberg HT isimleriyle faaliyet gösteren Ciner Holding’in Siirt’teki bakır madenini yanısıra Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Konya Ilgın’da ve Ankara’da Çayırhan beldesinde termik santralleri de bulunuyor.

Bu arada medyada faciada toprak altında mahsur kalan işçilerin akıbetinden çok iş makinelerinin akıbeti haber olması tepki topladı.



Perşembe akşamı Ciner Holding’in sahibi olduğu bakır madeninde göçük meydana gelmiş, şu zamana kadar altı işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Göçükte hala 10 işçinin bulunduğu varsayılıyor, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Maden faciasının gerçekleştiği 17 Kasım gecesinden bu yana gelişmeleri aktaran medya ise hayli kötü bir sınav veriyor. Televizyon kanallarının olay yerinden neredeyse hiç bilgi aktarmaması dikkat çekerken, gazete ve internet siteleri de faciada göçük altında kalan iş makinelerine odaklanmasıyla tepki topluyor.

Facia gecesi işçilerin akıbetinden ziyade iş makinelerinin durumuna ilişkin bilgilerin verilmesi Twitter’da kullanıcıların tepkisini çekmişti. Bunlardan bazı örnekler şöyle:








<< Önceki Haber Türk Medyasının geldiği son nokta Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER