Türk okulu, Somali'nin ilk uluslararası eğitim yarışmasına ev sahipliği yaptı


MOGADİŞU (CİHAN)- Somali Bedir Türk Lisesi, dünyanın 40'tan fazla ülkesinden binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen World Scholar Cup İngilizce Akademi Yarışması'nın Mogadişu finaline ev sahipliği yaptı. Türk okulu öğrencileri yarışmada 82 madalya kazandı.

Somali'de ilk defa düzenlenen ve 270 öğrencinin katıldığı uluslararası yarışmaya, dışişleri ve içişleri bakan yardımcıları, milli eğitim yetkilileri, Mogadişu vali yardımcısı, belediye başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

82 madalya kazanarak yarışmaya damgasını vuran Bedir Türk Lisesi ve Kıblenüma İlköğretim Okulu öğrencileri, Somali'nin en iyi şartlarda ve uluslarası standartlarda eğitim veren okullarının Mogadişu'daki Türk okulları olduğunu kanıtladı.

Mogadişu Vali Yardımcısı Iman Nor Ikar, "Türk okulları, Somali'nin geleceği adına çok büyük hizmetler yapıyor." diyerek yarışmayı düzenleyenlere müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Nil Organizasyon Genel Müdürü Osman Demirhan ise "Somali'nin geleceğini yeniden inşa etme adına 4 okul ve 1 hastane ile Somali'deki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm olumsuz şartlara rağmen eğitim hizmetlerimize ara vermeden devam edip, ahlaklı, karakterli, başarılı öğrenciler yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Türk okulu, Somali'nin ilk uluslararası eğitim yarışmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER