Türk Okuluna hayran kalıp marş yazdı

Sri Lanka'nın ünlü pop müzik sanatçısı Nimantha Heshan Gamage, çocuklarının eğitimi için Türk Okulu'nu tercih etti. Gamage'nin iki çocuğu Krish Gamage ve Vish Gamage, Sri Lanka'nın başkenti Kolombo ken tindeki Learnium International School'da beşinci sınıfta eğitim görüyor. Gamege, Sri Lanka'nın en popüler sanatçısı.

Türk Okuluna hayran kalıp marş yazdı

OKULA MARŞ YAZDI

Geçtiğimiz Dünya Kupası'nda Kriket Milli Takımı için marş yazmış. Ünlü sanatçı Sri Lanka'da Türkiye'deki 'Yetenek Sizsiniz' benzeri programlarda jüri üyeliği de yapıyor. Türk Okulu faaliyetlerini kaçırmayan Nimantha Gamage, okulu için de bir marşın söz ve bestesini yapmış. Gamage, geçtiğimiz hafta velisi olduğu Türk okulunun ülke çapında organize ettiği, 'Geleceğin Sesi' yarışmasının ön seçmelerinde jüri üyeliği yaptı.

EĞİTİMDEN ÇOK MEMNUNUM

ÖZGÜR DÜŞÜNCE'ye konuşan Gamage, okul yönetiminin çocuklara sunduğu eğitimi çok takdir ettiğini belirtti. Gamage, “Özellikle insanlıklarını çok takdir ediyorum. Her anne baba gibi çocuklarımızın dünya standartlarına ayak uydurmasını istiyoruz. İyi bir İngilizce ve iyi bir bilgiye sahip olsun istiyoruz. Bu yüzden bu okula gönderiyorum çocuklarımı. Verilen eğitimden de çok memnunum” ifadelerini kullandı.

ORTAK PROJE OLABİLİR

Türkiye'ye bugüne kadar hiç gitmediğini anlatan Gamage, 'Türkiye'deki sanatçılarla ortak bir müzik projesi yapmayı düşünüp düşünmediğine' yönelik soruya da şu cevabı veriyor: “Neden olmasın, süper bir fikir. Türkiye'yi bu okulla tanışmadan önce de biliyordum. Çok güzel bir ülkeniz var. Şimdi daha yakından tanıma imkanım oldu.”

JÜRi ÜYELİĞİ YAPACAK

Learnium International School, başarılı faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Okul, 9 Mart'ta ülkede eğitim veren kurumlar arasında 'Geleceğin Sesi' isimli müzik yarışması düzenleyecek. Yarışmaya ülkede ilgi fazla. 9 Mart'taki finalde Gamage ile birlikte ülkenin en iyi 5 sanatçısı jüri üyesi olacak. Ön seçmelere Sri Lanka'daki 100'e yakın okuldan öğrenci katılımı oldu. Yarışmada ilk 10'a kalanlar finalde yeteneklerini sergileyecek.

400 ÖĞRENCİSİ VAR

Learnium International School'un 400 öğrencisi bulunuyor. Eğitim ve öğretime 2007-2008 yılında başlayan okulun anaokulundan liseye kadar her kademede öğrencisi var. Türk okulları akıllı tahtanın kullanıldığı ilk okul olma özelliğine sahip. Okul, ülkede sosyal yardımlaşma faaliyetleri ile de takdir görüyor.  


<< Önceki Haber Türk Okuluna hayran kalıp marş yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER