Türk Okulu'ndan büyük başarı

Bosna-Hersek'te yurtiçi ve yurtdışındaki bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrenciler, Federasyon Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

Türk Okulu'ndan büyük başarı

Ülkenin tarihi şehri Mostar'da düzenlenen törene 50 lise ve 44 ortaokulu temsilen öğrenciler katıldı. Toplam 27 ödülden 21'i ise ülkede hizmet veren Türk okullarına gitti.

Bosna-Hersek'te bulunan Türk Koleji öğrencileri, Federasyon Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ödül törenine damgasını vurdu. Bilgisayar, Matematik, ve Fizik alanlarında ödül alan Türk okulu öğrencileri daha önce dünyanın farklı noktalarında yapılan büyük bilim olimpiyatlarında dereceye girmiş öğrencilerden oluşuyor.

BU ÖĞRENCİLER, BOSNA-HERSEK'İN EN GÜZEL ELÇİLERİ
Törene katılan Federasyon Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic, Cihan Haber Ajansına yaptığı açıklamada "Bugün burada ödül alacak öğrenciler ulusal açıdan bizim için önemlidir. Biz bu törenle Federasyon olarak onların arkasında olduğumuzu ve onlara istekleri doğrultusunda destek verdiğimizi gösteriyoruz. Ve bence bu öğrenciler Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek'in en güzel elçileridir." dedi.

ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANININ OĞLU DA ÖDÜL ALDI
Geçen yıl Tayland'da yapılan Matematik Olimpiyatları'nda dünya üçüncüsü olan Bosna-Hersek Dışişleri Eski Bakanı Zlatno Lağumciya'nın oğlu Salko Lağumciya da ödül alan öğrenciler arasındaydı. Salko Lağumciya, "Katıldığımız yarışmalarda ödül almamız bizim çok yetenekli veya zeki olmamızla alakalı değil, bize başarıyı getiren şey, saatlerce çalışmamız ve gerekli olan testleri onlarca defa tekrar ve tekrar çözmek." dedi.

Olimpiyatlarda başarı kazanan diğer bir Türk okulu öğrencisi Neyra Kurtoviç de, "Bu yapılan faaliyetin öğrencilerin başarılarının sadece not olarak kalmadığını ve güzel şeyler başarmak isteyen genç Bosna-Herseklileri de bu manada teşvik etmesi açısından çok önemli." dedi.

Bosna Sema Eğitim kurumları 1996 yılında, ülkenin başkenti Saraybosna'da kuruldu. Bosna-Hersek Türk Okulları, hem ülke içinde hemde uluslararası birçok platformda ciddi başarılar elde etti. Savaş sırasında okulların bodrum katlarında başlayan eğitim macerası şu an ülkenin 5 ayrı şehrinde tam 15 okulla hizmet veren kolejlerle devam ediyor. Yaklaşık 3 bin 300 öğrenci Bosna Sema Eğitim Kurumları'na devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Türk Okulu'ndan büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER