Türk okulundan dünyaya tarihi mesaj

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Dr. Nkosazana Dlamini-Zuma, Güney Afrika'nın Durban şehrindeki Türk koleji Star'ı ziyaret ederek, mezun olduğu okul ile 'kardeş' yaptı. Zuma'nın mesajı " 14 yıl sürgün yaşadım. Siz muhtaçlara yardım edin. Irkçılığa ve eşitsizliğe karşı mücadele edin" şeklinde oldu.

Türk okulundan dünyaya tarihi mesaj

Zuma, üniversite giriş sınavlarındaki başarıları ile ülke genelinde ilk sıralarda yer alan Star'ın öğrencilerine, “Bu okulda eğitim aldığınız için çok şanslısınız. Muhtaçlara yardım edin. Irkçılığa ve eşitsizliğe karşı mücadele edin” dedi. Etiyopya'nın Addis Ababa şehrinden gelen Dlamini Zuma, yoğun programına rağmen, Star Koleji idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine uzun zaman ayırdı. Zuma'nın öğrencilerin sahnede söylediği “Ne güzel Bir Dünya ve Mandela şarkısını” dinlerken duygulandığı gözlendi. Star'ın labaratuvarını gezen Zuma, bilimsel deneyleri ilgiyle izledi.


Star'ın son sınıf öğrencilerine bir konuşma yapan Zuma, "Bugün Star Koleji öğrencileri ile bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu okulun başarıları ile çok özel bir okul olduğunu biliyorum. Ben de bu şehirde okudum. Mezun olduğum lisenin müdürü ile sizleri ziyaret ettim. ‘Ne güzel bir dünya' şarkısını söylemeniz çok anlamlı idi. Çünkü size verilen imkânlara teşekkür ettiniz bu şarkıda.” sözleri ile duygularını aktardı.



'ÖZGÜR BİR GÜNEY AFRİKA'NIN KIYMETİNİ BİLİN'

Afrika Birliği Başkanı Zuma, büyük bir mücadele ile bu günlere gelindiğini söyleyerek, Star'a hitaben, daha güzel bir Güney Afrika inşa etmeleri için şu tavsiyelerde bulundu:

“Sizler özgür bir Güney Afrika'da doğduğunuz için de çok şanslısınız. Bizler ırkçı rejim altında yaşadık. Bizim zamanımızda siyahlar, beyazlar, melezler, Hintliler ayrı okullara gidiyordu. Eğitim sadece beyazlar için zorunlu ve ücretsizdi. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Sizlerin eğitiminiz, özgürlüğünüz, barışınız için verdiğim mücadelede 14 yıl sürgün yaşadım. Benim için sadece eğitim başarısı yeterli değildir. Sosyal yardım faaliyetlerine katılın. Bu okulda iyi bir eğitim alıyorsunuz. Yarın bir yerlere geldiğinizde sadece kendinizi değil başkalarını da düşünün. Yardım edin. Irkçılığa karşı mücadele ettiğiniz gibi kadın erkek eşitliği için de çaba gösterin.” 




Zuma program sonunda okul idarecileri ve bir grup öğrenci ile yemek yiyerek, özel olarak sohbet etti. 



Cihan'a konuşan Star yetkilileri, “Afrika Birliği Başkanı özellikle kırsal kesimlerden gelen ve burslu okuyan fakir öğrencilere çok ilgi gösterdi. Bize özellikle bu konuda teşekkür etti. Mezun olduğu Adams Kolejle ‘kardeş okul' olduk. Okulun başarısının sırrını sordu, Akıllık tahtalarımızı çok beğendiğini söyledi. Kendisine ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.




CİHAN
<< Önceki Haber Türk okulundan dünyaya tarihi mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER