Türk okulunun düzenlediği matematik olimpiyatında onbinler yarıştı


DAKAR (CİHAN)- Senegal'de faaliyet gösteren Türk okulları, Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa 5 Batı Afrika ülkelesini de içine alan "10'ncu Mathlet Matematik Olimpiyatları"nı düzenledi. Başkent Dakar'da ön elemelerine Mali, Moritanya, Gine, Liberya ve Fildişi Sahilleri'nden toplam 20 bin öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda 120 öğrenci finalde yarıştı.

Her yıl katılımcı ülke ve öğrenci sayısının artığı olimpiyatlar, Ebola salgınına rağmen büyük ilgi gördü. Senegal Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği olimpiyatların ödül törenine katılan Matematik Kurulu Başkanı Joseph Sarr, organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Türk okullarına teşekkür etti. "Yavuz Selim Eğitim kurumlarının Senegal'e ve Senegal eğitimine yapmış olduğu büyük katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bize birçok konuda ufuk açtılar. Türk okuluyla yan yana olmaktan gurur duyuyorum."

Finalde, Dakar'da bulunan Saidou Nourou Tall Lisesi öğrencisi Samba Dioulde Alpha Sall birinci, Fildişi Sahili'nden Şafak Türk Koleji öğrencisi Mame Khadim Ndıaye ikinci, Başkent Dakar'ın güneyinde bulunan Diourbel eyaletinden katılan Abdou Sarr üçüncü oldu.

Birinci Samba Dioulde Alpha Sall, "Ödül törenine katılana kadar birinci olduğumdan haberim yoktu. Benim için de büyük bir sürpriz oldu. Şu an çok mutlu ve heyecanlıyım." diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yavuz Selim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İzol, "Olimpiyatımıza sadece Senegal'den toplam 9 bin lise öğrencisi katıldı." şeklinde konuştu.

İki aşamadan oluşan olimpiyatlarda ön elemeleri geçen öğrenciler, final için Başkent Dakar'da bulunan Yavuz Selim Eğitim Kurumları'na davet edildi. Finalde çevre ülkelerden dereceye giren öğrenciler, Senegalli öğrencilerle yarıştı. İki saat süren ikinci aşamada öğrencilere, 25 çoktan seçmeli ve 5 klasik soru soruldu. Dereceye giren öğrenciler, dizüstü bilgisayar, tablet ve cep telefonu ile ödüllendirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Türk okulunun düzenlediği matematik olimpiyatında onbinler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER