Türk oyunu The Maze Steam üzerinden desteğinizi bekliyor!

Türk oyun piyasasının bulunduğu nokta pek iç açıcı değil ama gün geçmiyor ki yeni ve cesur projeler ortaya çıkmasın.

Türk oyunu The Maze Steam üzerinden desteğinizi bekliyor!

 Bugüne kadar birçok Türk oyunu Steam Greenlight üzerinden destek almaya çalıştı, bir kısmı başarlı oldu, bir kısmı olamadı. Yakın zamanda ilk aklımıza gelen örnek Monochroma. Platform ve bulmaca oyunu olan Monochroma, oyuncuların haklı desteğini alarak Steam üzerinden satışa sunuldu ve kısmen başarılı bir grafik ortaya koydu. Bu güzel oyunun ardından Türk oyun yapımcılarının daha da cesaretlendiği bir gerçek. Şimdi ise 3D oyun kategorisine dahil edebileceğimiz bulmaca odaklı bir oyun olan The Maze, Steam Greenlight üzerinden destek beklerken, oyuncuların da dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Türk oyun geliştiricileri Serkan Erkmen ve Tayfun Zeytun tarafından kurulan Blitz Interactive tarafından geliştirilen yapım oldukça kafa yoracak bir bulmaca oyununa benziyor. FPS görüş açısı ile oynayacağımız yapımda bulmacalar dışında bir miktar korku öğesi de karşımıza çıkacak diyebiliriz. The Maze görsel dil olarak tamamen siyah-beyaz bir renk paleti kullanıyor. Henüz alfa aşamasındaki oyun grafik kalitesi olarak ileri seviyede bir deneyim sunmuyor fakat zaten yapımcıların ana hedefinin bu olmadığı çok açık. Seçilen görsel dilin oyunun atmosferine katkı yapacağını düşünen yapımcılar, oyundaki asıl amacın kafa yormak ve sizi biraz germek olduğu konusunda eminler gibi.

Kim olduğumuzu ve nasıl oraya gelmediğimiz bir halde uyandığımız büyük bir labirentten çıkmaya çalışacağımız bu oyunda, 20’den fazla tuzak ve birçok bulmaca bizleri bekliyor. Hepsinden önemlisi, oyun bize her oynadığımızda farklı bir labirent karşımıza çıkartmayı vaat ediyor. Bu oyun motorunun sunduğu çeşitlilik, oyunu tekrar tekrar oynatmayı başarabilecek mi bilemiyoruz ama bunun güzel bir özellik olduğu gerçek. Bu arada oyunun tamamen Unity üzerinde geliştirildiğini de belirtelim.

Günümüzde bu tip bulmaca oyunlarının kendilerini tekrar ettiği ortada. The Maze, görsel dilini sadece grafiksel anlatım olarak değil de atmosfere katkı olarak da kullanırsa ve gerçekten karşımıza zorluk seviyesi yüksek zeki bulmacalar çıkartırsa benzerleri arasından sıyrılmayı başarabilir. Ama alfa halinin çok büyük şeyler ortaya koymadığı da bir gerçek.  Bazı oyunları sadeceTürk yapımı olduğu için desteklemek zorunda hissetmeyi oyuncular artık pek sevmiyor. Çünkü daha sonra vaat edilenlerin gerçekleşmediğini görmek sıkça yaşadıkları bir durum. The Maze görselliği ile ilgi çekici fakat üzerine koyması gereken şeyler olduğu da bir gerçek. Yine de Türk yapımlarına göre orta seviyenin üstünde göründüğünü söyleyebiliriz.

The Maze potansiyeli olan bir yapım. Gelişim aşamasında ne gibi yeni özelliklerekavuşacak hep beraber göreceğiz. Bu hali ile destek verilerek bir noktaya gelebilir ama genel olarak oyun dünyasında çok beğenilebileceğini söyleyemeyiz. Atmosferi sağlam bir bulmaca oyunu oynamayı özledik diyebiliriz ve gözümüz bu oyunun üzerinde. Oyun çıkana kadar siz de 3D oyunlar kategorisinde yapımlar denemek adına http://www.oyungemisi.com/3d-oyunlar/ adresini ziyaret edebilir ve yeni oyunlarla tanışabilirsiniz. The Maze’i incelemek ve destek vermek için ise oyunun Steam topluluk adresine bakabilirsiniz.


<< Önceki Haber Türk oyunu The Maze Steam üzerinden desteğinizi bekliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER